Gabrićev forum najavljuje projekte za Istru

Nikica Gabrić i Ivan Jakovčić (M. MIJOŠEK)
Nikica Gabrić i Ivan Jakovčić (M. MIJOŠEK)

Nacionalni forum dr. Nikice Gabrića, čije je osnivanje kao stranke upravo najavljeno, mogao bi postati značajni politički faktor u Istri. Naime, jedan od glavnih političko-poslovnih modela koje javnosti i biračima nudi dr. Nikica Gabrić vezan je uz turističku ponudu Istarske županije, što vladajući IDS, prema riječima stranačkog predsjednika Ivana Jakovčića, ne odbija.

- Naš temeljni projekt je stvaranje europske Floride, a on obuhvaća i Istru, kaže osnivač Nacionalnog foruma dr. Nikica Gabrić i dodaje: Potegnemo li šestarom 500 kilometara oko Istre, vidjet ćemo da u tom krugu živi 65 milijuna najbogatijih Europljana koji već danas u Istri drže svoje brodove i imaju svoje nekretnine. Mislim da ih treba privući da ovdje odmaraju i preko zime… Na taj način povećali bismo broj potrošača u mjesecima kada Hrvatska nema novaca, objašnjava Gabrić.

- Poznato je da je dr. Gabrić osoba s kojom usko politički surađujemo. Naši odnosi bili su bliski dok sam bio istarski župan jer je on zainteresiran za ulaganja u privatnu kliniku u Istri, kaže Ivan Jakovčić. - IDS je otvoren za suradnju s Nacionalnim forumom. Prerano je reći koji će biti modaliteti te suradnje, o njima možemo razgovarati kad se formiraju kao stranka, ističe šef IDS-a.

- Volio bih da dr. Gabrić ostvari svoju ideju o zimovanju tri milijuna europskih umirovljenika kod nas, komentira Silvano Hrelja, predsjednik HSU-a, no kaže da im ulazak na političku scenu Istre neće biti lak, ali nije ni nemoguć.

Nezavisni zastupnik Damir Kajin drži da Gabrićev Forum nema veće šanse s ove strane Učke: "Uz sav respekt prema dr. Gabriću, ne dajem mu velike šanse u Istri." (D. GRAKALIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter