Gabrić: Nacionalni forum postaje politička stranka

Nikica Gabrić (M. MIJOŠEK)
Nikica Gabrić (M. MIJOŠEK)

Nacionalni će forum do kraja godine gotovo sigurno postati politička stranka. Tu nam je informaciju potvrdio predsjednik te udruge Nikica Gabrić.

- Poslali smo više od 15.000 mailova ljudima koji su dosad na ovaj ili onaj način sudjelovali u našem radu i pitali ih bi li se priključili Nacionalnom forumu u slučaju da on postane politička stranka. I više od 90 posto odgovora bilo je pozitivno tako da ćemo do kraja godine vjerojatno ići na osnivanje političke stranke, izjavio je Gabrić.

Dodao je da će se nova stranka pozicionirati na političkom centru jer je, smatra, samo tako moguće dati odgovore na ključne probleme koji u ovom trenutku pritišću Hrvatsku.

– Egzistencijalna su pitanja ona koja u ovom trenutku najviše tište naše građane. A odgovori na njih ne nalaze se ni lijevo ni desno, već na centru. U našem radu najviše ćemo zastupati srednju klasu, rekao je Gabrić.

Najavljuje suradnju s ostalim strankama centra u Hrvatskoj s kojima su, kaže, već obavljeni neki razgovori.

– Dio onoga što se s tim u vezi pojavilo u medijima je točno, dio nije. A što se tiče zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, s njim imamo korektne odnose, ali čini mi se da on ovaj čas ide nekim svojim putem, odnosno da je potpuno koncentriran na Zagreb, a gotovo nimalo na politiku na državnoj razini, rekao je Gabrić. Dodao je da će se u stranci pojaviti i puno novih osoba koje se dosad nisu pojavljivale u radu udruge, te da će se nova stranka svakako natjecati na izborima za Europski parlament koji će se održati u proljeće sljedeće godine. (Z. CRNČEC/NL)


Podijeli: Facebook Twiter