GA: Liniću, promaknula ti je krčma "Kod Isusa"!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Građanska akcija je ponovno razotkrila leglo učmalosti i korupcije ili Isus je pretvarao vodu u vino, a jedna zagrebačka župa alkohol u novac. Nakon što je portal Novossti.com objavio priču o crkvenoj ilegalnoj točionici alkohola, a financijska i sanitarna inspekcija u međuvremenu su trebale zapečatiti prostor, aktivisti Građanske akcije provjerili su što se u kafiću u podrumu crkve Župe presvetog trojstva u Prečkome u međuvremenu dogodilo i utvrdili - ona i dalje neometano radi! Građanska akcija tim se povodom oglasila priopćenjem za javnost, uz popratni videosnimak koji je nastao tijekom "posjete" crkvenom bircu.

Dok se prosječan vlasnik kafića gomba s internetskom vezom i brine hoće li na vrijeme stići podatak o svakom računu koji izda za svaku kap koju proda u svojem lokalu, među jednakima na koje se primjenjuje fiskalizacija, jednakiji mirno spavaju! Iako nisu spojeni fiskalnom kasom ni na što. Iako ne izdaju račune. Crna kava, kava s mlijekom, kava sa šlagom, mineralna, fanta i pelinkovac. 23 kune, kaže papir naslovljen s "Doprinosi za pića", dovoljan je ako si katolička crkva u Hrvata!

Aktivisti GA-a navode da ih je mlađahna konobarica (pitamo se kako je reguliran njezin rad u crkvi i ima li sanitarnu knjižicu kao konobarice koje rade u kafićima smrtnika) poslužila pićem, ali im nije mogla ispostaviti račun. Došao je njezin nadređeni - mlađahni svećenik i zahtijevao osobne na uvid! Zahtijevao ono što može zamoliti samo policija! Država samovolji klera može stati na kraj, ali to ne čini, naglašava Građanska akcija. "Baš kao što je Vlada prije nekih godinu dana na pitanje hoće li revidirati Vatikanske ugovore odgovorila "Pravna vrijednost međunarodnih ugovora nadilazi zakone svake države, pa tako i ugovor sa Svetom Stolicom. Obveze se moraju poštovati", navodi GA u svom priopćenju za javnost.

Zato Građanska akcija poziva sve zainteresirane božje sljedbenike da se uključe u osnivanje nove religiozne sekte ''Crkva delirijum tremens''. Kod nas se neće služiti mise, nego točiti alkohol i pušiti trava - naravno bez plaćanja PDV-a. (portal GI)


Podijeli: Facebook Twiter