G. kotar: 17-godišnjakinja ubila svoju bebu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Stravičan zločin otkriven je u jednom mjestu u Gorskom kotaru: 17-godišnja djevojka ubila je svoje tek rođeno dijete pa ga zakopala u dvorištu iza obiteljske kuće.

Jezivi slučaj zbio se prošle srijede, a sve se otkrilo nakon što je djevojka dovedena u ogulinsku bolnicu, pa prebačena u karlovačku bolnicu. Istražitelji zasad ne iznose nikakve informacije u javnost, no izvori bliski policiji navode da je djevojka nakon porođaja počela obilno krvariti, pa su je roditelji, koji nisu znali kakvu mračnu tajnu skriva njihova kći, odlučili hitno je prebaciti u bolnicu. Liječnicima je odmah bilo jasno da je djevojka rodila pa su sumnju u potencijalno čedomorstvo prijavili policiji.

Istražitelji su se odmah dali u potragu kako bi našli tijelo djeteta, kojeg je maloljetnica, po svemu sudeći, na svijet donijela posve sama, bez ičije asistencije. Policajci su, tvrde izvori bliski istrazi, uskoro našli mrtvo djetešce u vrtu. Preliminarni nalazi istražitelja kazuju da je majka ugušila dijete, da mu je u usta nagurala papir, a onda ga zakopala u zemlju. Izgleda da, kako se to često zna događati u slučajevima čedomorstva, nitko od ukućana ni itko iz susjedstva nije zamijetio da je maloljetnica bila trudna. 

Mještani pričaju da je riječ o mirnoj obitelji i da su roditelji svoe kćeri odgajali poprilično strogo. Protiv maloljetnice je podnesena kaznena prijava za čedomorstvo. Koliko se može saznati, slučaj je u nadležnosti karlovačkog tužiteljstva i suda. (F. VEŽNAVER/NL)


Podijeli: Facebook Twiter