Fužima privukli brojne posjetitelje na Giardine

Istrafešt na Giarinima (B. PETROVIĆ)
Istrafešt na Giarinima (B. PETROVIĆ)

Gastro manifestacija pulske Turističke zajednice i Udruženja obrtnika pod nazivom "Istrafešt", koja je s ponedjeljka prebačena utorak bila je, kako smo vidjeli, pun pogodak. Fuži "Marija", s gljivama i povrćem, uz dodatak pancete da jelo bude ukusnije, bili su odlični.

Potvrdili su nam to brojni Puljani koji su skočili na besplatnu marendu, a ugodno su iznenađeni bili i turisti koji su usred grada mogli isprobati autohtonu istarsku paštu.

Usput su mogli degustirati i kupiti proizvode lokalnih obrtnika i poljoprivrednika - domaće maslinovo ulje, med, sir, domaće pomidore, te tikvice i šampinjone. Svi su se proizvodi prodavali po promotivnim cijenama dok je povrće bilo za 20-ak posto povoljnije od aktualnih cijena na tržnici.

Kako doznajemo od voditeljice projekta Marinele Kolić iz pulskog TZ-a, podijeljeno je oko tisuću porcija tjestenine koja je pripremana u velikoj tavi, a spremale su se i pohane tikvice. Na pitanje hoće li se ova manifestacija održati, kao i proteklih godina u posezoni, odnosno u rujnu, navela nam je kako još uvijek ne znaju jer se zbog aktualne fiskalizacije ne zna na koji će se način moći organizirati prodaja nakon prvog srpnja. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter