Futuristicki paž istarske frizerke

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prvi put, a vec drugo mjesto, komentirala je 24-godišnja frizerka iz Vinkurana Kristina Novak koja je prije dva tjedna osvojila drugo mjesto na natjecanju frizera koje je održao Schwarzkopf, prestižna njemacka tvrtka koja proizvodi preparate za njegu kose.

U sklopu predstavljanja novih frizerskih smjernica prvi je put održano natjecanje frizera/stilista pod nazivom OSIS Cup 2010., gdje su se predstavili trendovi u frizurama za jesen/zimu za 2010./2011. pod nazivom Modern Times Collection.

Medu mnoštvom prijavljenih nezavisni strucni žiri izabrao je pet finalista koji su imali priliku predstaviti svoje radove pred 200-tinjak posjetitelja u zagrebackom hotelu Antunovic, gdje je Kristina briljirala svojom frizurom. Bio je to futuristicki paž koji je nazvala Futuring Mirna prema modelu Mirni Mihailovic, takoder iz Vinkurana.

Frizura je pratila smjernice posljednjih svjetskih frizerskih trendova, a to znaci - prvo dobro bojanje kose u tri boje (hladni, topli i neutralni tonovi) i šišanje u tri razine. Mirna je osvojila žiri, Kristina drugo mjesto, dok je pobjedu izborila Ljubica Sobocan iz Beauty centra Ljupka iz Cakovca sa svojom kreacijom Stronger. Osim manekenki po izboru frizera sudjelovale su i uvijek atraktivna Anda Maric, Aleksandra Grdic i glumica Nives Canovic.

- Modni klasici iz 60-ih i 80-ih s punim rezovima, bez tanjenja, s pomalo oštrim linijama su najnoviji trendovi u šišanju. Što se tice bojanja kose, važan je što prirodniji izgled u plavkastim, kestenjastim i bakrenim nijansama u kojem je bitno da ima što manje pramenova, otkrila je Novak.

- Dolce & Gabbanna, Chanel, Prada stvaraju frizure prema odjeci, tako sam i ja stvorila frizuru prema odjeci koju je osmislio pulski kreator Saša ?ukic Obradovic, a sve je to došlo do izražaja zahvaljujuci make upu Antee Keznic, kaže Novak.


Podijeli: Facebook Twiter