Furiozna visokodecibelna oda metalu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U petak je u klubu Uljanik održana "Roštiljarka Live 2010". Party u povodu desete obljetnice emitiranja radijske emisije "Roštiljarka radio show", a koja se emitira svake nedjelje na frekvencijama radio Maestrala.

Peterosatni glazbeni program otvorili su mladi pulski veseljaci Radio Aktiv koji su svojim ska ritmovima rasplesali pojedince. Izveli su mahom vesele stvari s njihovog promotivnog EP-a "Vrtimo se" da bi potom prepustili pozornicu pulskom progresivnom death metal trash bendu Crown Hunt.

Malo je reci da su domace metal snage bile prilicno dobre jer su, unatoc malenim problemima s ozvucenjem, ipak odlicno izveli svoj repertoar oduševivši pritom publiku. Nije bilo posjetitelja koji se nije pridružio pjevacu Devcicu u pjevanju ili pak pružio podršku bubnjaru Stellu dok je ostavljao dušu u brzim i žestokim dionicama.

Talijanski Rumors of Gehenna nisu dali publici pauzu vec su stupivši na pozornicu angažirano i energicno krenuli sa svojim repertoarom. Sastavljen uglavnom od skladbi s posljednjeg albuma, Talijani se nisu dali smesti onim jazom koji se vjecno stvara izmedu izvodaca i publike kad god na pozornicu stigne "novo meso". Ipak, pjevac je zdušno animirao publiku te je praznina na pocetku trece skladbe jednostavno nestala, a atmosfera je bila dobrano ugrijana.



Uz specifican uvod u izvodenje svojih skladbi s nadolazeceg albuma "Ritual IV", rijecki je death metal bend Gorthaur's Wrath pulsku publiku podsjetio na nastup kojeg su ovdje imali prije sedam godina, doduše u nešto drugacijoj postavi.

Zanimljiva je razlika u reakcijama koju su svojim repertoarom stvorili clanovi benda Gorthaur's Wrath. Upravo toliko razlicite reakcije podsjetile su na onu staru izreku: o ukusima se ne raspravlja. Nakon što su izveli svoje skladbe, izveli su i jednu Panterinu obradu koju su posvetili preminulom lideru švedske black death metal grupe Dissection - Jonu Nodtveidtu.

Prvi ženski vokal koji je stupio na pozornicu bila je Tamara - pjevacica i klavijaturistica rijeckog gothic doom metal benda Ashes You Leave. Uz standardni line up instrumenata poput gitare, bubnjeva i bas gitare, ovi su Rijecani posjetiteljima pružili osvježenje u obliku spomenutih klavijatura i violine.

Rashladivši Tamarinim glasom veliku dvoranu u kojoj je bilo vruce "k'o u paklu", Ahes You Leave pritom su svojim skladbama ublažili žestinu decibela prijašnjih bendova.

Posljednji, ali nikako manje vrijedan, nastupio je zagrebacki bend Mass Hypnosis koji je svoj death metal core repertoar dobrano i žestoko otprašio. Pruživši posjetiteljima furioznu kombinaciju hard corea i death metala, Mass Hypnosis izvedbe je tehnicki ispolirao uz dojmljivu izvedbu pjevaca Lea Bolješica cime su zakljucili još jedno izdanje "Roštiljarka Live" partyja.


Podijeli: Facebook Twiter