Furiju Radinu orden Viteza velikog križa

Furio Radin (arhiva)
Furio Radin (arhiva)

Predsjednik Talijanske unije i saborski zastupnik Furio Radin danas je na svečanosti proslave Dana Republike Italije u Opatiji odlikovan ordenom Viteza velikog križa Reda talijanske zvijezde (Cavaliere di Gran Croce della Stella d'Italia), koji predstavlja najviši stupanj tog reda i najviše odlikovanje Italije dosad dodijeljeno u Istri.

Odlikovanje dodjeljuje talijanski predsjednik Giorgio Napolitano, a Radinu ga je predala Emanuela d'Alessandro, veleposlanica Republike Italije u Hrvatskoj na domjenku generalnog talijanskog konzula u Rijeci Renata Cianfaranija.

- Odlikovanje dijelim ne samo s Talijanima u Hrvatskoj i Sloveniji, već i sa svim našim ljudima koji, bez obzira na porijeklo, grade društvo u kojem neće biti većine i manjine, nego ljudi jednakog digniteta, društvo u kojem će svi biti različiti, ali i ravnopravni i solidarni s drugima, rekao je prilikom dodjele visokog odlikovanja Radin.

U tri godine postojanja, ovo je odlikovanje dodijeljeno sedam puta, a ove godine dvaput: drugo je dobila Charlene Lynette Wittstock, princeza od Monaca. (M. V. I.)


Podijeli: Facebook Twiter