Furbacona u Lindaru, Vodnjanu, Matuljima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na konferenciji za novinare u Istarskom narodnom kazalištu - Gradskom kazalištu Pula danas je najavljeno gostovanje predstave "Furbacona" 11. srpnja u Lindaru.

Gordana Jeromela Kaic, ravnateljica INK-a, istaknula je veliko zadovoljstvo prvim gostovanjem ove predstave iz programa Cakavske scene. Nastala je prema renesansnoj komediji Angela Beolca Ruzzantea "La Moscheta" (Mušica), a na lindarskom govoru napisao ju je Branko Lucic.

- Predstava gotovo u cijelosti pociva na pulskim snagama (redatelj je Jasminko Balenovic, glumci su Romina Vitasovic, Rade Radolovic i Alfredo Kocijancic, scenograf Robert Pauletta, kostimografkinja Marinela Jeromela, skladatelj Bruno Krajcar), a glume i Teo Tiani iz Rovinja te Denis Brižic iz Rijeke, rekla je Jeromela Kaic na konferenciji za novinare.

Darko Zidaric, predsjednik Mjesnog odbora Lindar, rekao je da ce se predstava upriliciti u 21 sat u mjesnoj forteci, u sklopu obilježavanja blagdana sv. Mohora i Fortunata - Mohorove.

- Buduci da je predstava vezana uz Lindar i da je autor rodom iz Lindara, cinilo mi se vrlo zanimljivim upriliciti je u povodu našeg blagdana, istaknuo je Zidaric.

Gordana Androšic, zamjenica predsjednika MO-a, rekla je da su gostovanje omogucili brojni sponzori.

Jeromela Kaic najavila je gostovanje "Furbacone" 22. srpnja u Vodnjanu i 25. u Matuljima.


Podijeli: Facebook Twiter