Funtanski kamp i plaža Polidori počinju s radom

(Manuel ANGELINI)
(Manuel ANGELINI)

Vrsarski poduzetnik Adriano Ukušić i njegova obitelj ove su nedjelje u "pogon" pustili novu javnu plažu u Funtani, a od ponedjeljka u svom malom kampu pod nazivom Polidori primit će prve goste. Riječ je o novom malom kampu u Istri koji se gradi već 11 godina i koji će konačno početi s radom ove sezone. Upravo je jučer dobio uporabnu dozvolu nakon prošlotjednog tehničkog pregleda što je obitelji Ukušić omogućilo da u funkciju stave investiciju vrijednu više od dva milijuna eura. - Još uvijek zbrajamo sve troškove, a vjerujem da će se investicija kada sve uzmemo u obzir popeti na više od dva milijuna eura.

Plaža Polidor, koja je u funkciji kampa, ali je otvorena goste za sve jer imamo otvorenu koncesiju na 10 godina, koštala nas je između 700 i 800 tisuća kuna, kaže nam Ukušić koji se kampovima bavi od mladosti. Naime, još je 1984. počeo raditi na rampi jednog kampa, a 1998. otvorio je depo za kamp-prikolice te se bavio servisom i transportom kamp-prikolica i prodajom mobilnih kućica.

Oduvijek mu je bila želja otvoriti svoj, a to mu se nakon godina mukotrpnog sakupljanja dokumentacije ostvarilo ove sezone. Kamp Polidori odmah nadomak kampa Bijela Uvala u Zelenoj laguni može primiti 300 gostiju. Neki već sada rezerviraju smještaj u ovom malom kampu koji će raditi cijele godine jer za to ima sve potrebne uvjete- veliki grijani objekt sa sanitarnim čvorovima, igraonicom za djecu, salom za druženje za odrasle i praonicom rublja. Za grijanje će koristiti solarnu energiju.

- Nažalost, kako do zadnjeg dana nismo znali hoćemo li otvoriti kamp ove godine ili ne, jer je sve bilo neizvjesno oko dobivanja potrebnih papira, nismo se previše uspjeli baviti marketingom i prodajom. Zato mi je teško govoriti o bukingu za sezonu. Međutim, budući da već niz godina imamo depo za kamp-prikolice, imamo naše stalne klijente koji znaju da se kamp otvara. Neki su već rezervirali svoj smještaj za jesen.

Nažalost, u Istri, ali i u ostatku Hrvatske gotovo da nema kampa koji radi cijele godine, pa je ovo za kampiste nova ponuda, tvrdi Ukušić koji će u kampu zapošljavati 20-tak djelatnika. Radi se o obiteljskom poslu u kojem osim njega sudjeluju i supruga Katja te kćerke Giulija, koja vodi kamp, te Federica koja je zadužena za vođenje plaže. Obje kćeri, kaže Ukušić, upravo su diplomirale, i to fakultete turističkog usmjerenja, s posebnim naglaskom na poslovanje kampova. Kamp na 13 tisuća kvadrata ima 90 parcela, manji i veći sanitarni čvor, restoran, recepciju, dvije manje parcele za šatore, odnosno one goste koji ne dolaze s kamp-prikolicama te kamperima te takozvani hostel-šator gdje će se plaćati samo boravak, a ne i postavljanje šatora.

Također, ispred kampa uređen je takozvani check-in prostor gdje se mogu smjestiti dva kampera koji dođu nakon radnog vremena recepcije. Ondje mogu prenoćiti i po mogućnosti isprazniti fekalne vode, budući da je za to uređen prostor. Osim klasičnih parcela, dio površine rezerviran je za 12 luksuznih mobilnih kućica s vlastitim whirpoolima te posebnom uslugom koja će biti na razni hotela sa četiri do pet zvjezdica. (Barbara BAN)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU
 

 


Podijeli: Facebook Twiter