Funtana: Zbog krade 27.000 kn kamenovao joj kucu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dan nakon što je policija objelodanila kaznenu prijavu protiv 21-godišnje Alme Šahic iz Funtane zbog racunalne prijevare, jer je od kraja svibnja do listopada s racuna 27-godišnje prijateljice K. C. iz Karlovca podigla 27 tisuca kuna, slucaj je dobio nesvakidašnji nastavak.

U utorak u 3 sata mladi je Vrsaranin, a navodno se radi o M. S., decku oštecene 27-godišnjakinje, kamenovao kucu u Ulici Ograde u Funtani u kojoj živi prijavljena Šahic.

Kako smo vec izvijestili, 21-godišnja Šahic je karticu bez znanja prijateljice povremeno uzimala iz garderobe na radnom mjestu u jednom hotelu, gdje su obje zaposlene, te je, nakon što je doznala PIN, na bankomatu podizala gotovinu. Novac je trošila na šminku, tehnicke predmete i odjecu.

Mladi Vrsaranin je ispred ulazne kapije u dvorište kuce Šahicevih plavim sprejem napisao "Alma lopuža" te srušio plavi moped koji je bio parkiran ispred kuce. Obitelji Šahic je odmah nazvala policiju, koja je došla na mjesto dogadaja, a nedugo zatim osumnjiceni je uhicen i odveden na obradu u porecku policiju.

Buduci da je utvrdeno da se radi o kaznenom djelu oštecenja tude stvari, protiv njega kaznena prijava nece biti podnesena po službenoj dužnosti, vec tek ako oštecena stranka podnese prijedlog za prijavu, kazala nam je Suzana Sokac iz PU istarske.

Alma Šahic nam je kazala da nema nikakve veze s nestankom novca s racuna poznanice K. C. Štoviše, iznenadena je da ju je 27-godišnjakinja prijavila. Kazala nam je da je još u šoku i da pokušava dokuciti zbog cega je decko K. C. došao i uznemirivao njenu obitelj tijekom noci.

Ispricala nam je da je prije nekoliko dana zajedno s K. C. i nekim kolegama s posla bila kod direktora hotela u kojem rade zbog nestanka nekog novca, no radi se o novcu hotela, a ne privatne osobe.

Detalje o nestanku novca nije htjela iznositi jer se slucajem bavi policija. Naime, Alma i K. C. rade kao servirke, a M. S. je kuhar u istom hotelu. Garderobe odakle je nestajala bankovna kartica koristi najmanje 15-ak osoba, a do tih stvari mogu i ostali.

- S nestankom novca nemam veze, a kaznena prijava zbog racunalne prijevare je za mene iznenadenje. Prije nekoliko dana pozvani smo kod direktora zbog nekog novca, a nedugo zatim i policija me pozvala da dam izjavu. Što je K. bilo da me prijavi za nestanka njezinog novca, ne znam. Možda je bila pod pritiskom decka ili nekog drugog. Pored toga, garderobe su nam vrata do vrata i svatko je mogao to uciniti.

Ne znam cijom je zaslugom došlo do te situacije, ali ocito netko ima nešto protiv mene. Cula sam da je taj njezin decko problematicna osoba te da je upravo on kumovao tome da se K. i ja više ne družimo, a bile smo dobre kolegice na poslu i družile smo se i privatno, veli Šahic.

Prema policijskom izvješcu, incident ispred kuce obitelji Šahic prijavio je 51-godišnjak iz Funtane (Almin otac, op.a.), koji je javio policiji da netko baca predmete na kucu, oštecuje moped i da je ispisan grafit na ulazu u dvorište. Policijskim izvidom utvrdeno je da je moped izgreben.

S 27-godišnjakinjom i njezinim deckom koji je osumnjicen za izgred pred kucom Šahicevih nismo uspjeli kontaktirati.


Podijeli: Facebook Twiter