Funtana: Zatečeni u ilegalnom radu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U zajedničkoj akciji policije i inspekcije rada, u nezakonitom radu je zatečeno deset stranih državljana, a petorica od njih je počinilo i prekršaj nezakonitog boravka. Akcija je provedena proteklog tjedna u autokampu Valkanela u Funtani u suradnji službenika za nezakonite migracije i inspektora rada, na okolnosti zakonitosti rada i boravka stranih državljana.

Tijekom trajanja akcije, na poslovima izgradnje i popločavanja plaže te fugiranja, zatečeno je deset državljana Bosne i Hercegovine u dobi od 21 do 62 godine, bez potrebitih odobrenja za rad u Republici Hrvatskoj i bez prijave boravka, dok je za pet stranca utvrđeno i da su počinili prekršaj nezakonitog boravka.

Radi počinjenja prekršaja nezakonitog rada, Inspektorat rada iz Rijeke podnio je optužne prijedloge nadležnom prekršajnom sudu, dok je policija pokrenula postupak protjerivanja stranaca s područja Republike Hrvatske. Pružateljima usluge smještaja izdani su prekršajni nalozi, dok se protiv poslodavca, pravne osobe iz Funtane, podnosi optužni prijedlog radi počinjenja prekršaja iz Zakona o strancima te mu je izrečena privremena mjera zabrane obavljanja djelatnosti na rok od mjesec dana i novčana kazna od 300 tisuća kuna. (M. S.)


Podijeli: Facebook Twiter