Funtana: Utopio se Erik Radin, bivši svjetski prvak u udičarenju

Erik Radin 2010. proglašen za sportaša godine u Novigradu
Erik Radin 2010. proglašen za sportaša godine u Novigradu

 

Hrvatski reprezentativac i bivši svjetski prvak u udičarenju s brodice Erik Radin (22) iz Novigrada smrtno je stradao danas oko 8 sati tijekom podvodnog ribolova u akvatoriju Funtane. Erik je ronio s bratom Edenom na oko jedne i pol nautičke milje od obale, a kako nakon jednog od urona dulje vrijeme nije izlazio, njegov je brat pozvao pomoć.

Nakon što je alarmirana Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru u potragu za Erikom krenulo je 20 ronilaca s bocama iz tri ronilačka kluba, pulska Lučka kapetanija, policija i nekoliko građana na svojim privatnim brodicama.

Nažalost, Erik je mrtav pronađen dva i pol sata nakon nestanka, oko 10.30 sati na oko 24 metra dubine u blizini jedne pličine. Nakon izvlačenja iz mora njegovo je tijelo brodicom Morska zvijezda dovezeno u vrsarsku luku.

Mrtvozornik je pregledao tijelo i utvrdio da je smrt nastupila utapanjem, a policija je izuzela podvodne puške i opremu koju su braća imala kod sebe tijekom ronjenja. Kako je izvijestilo Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, područje na kojem je Erik ronio bilo je označeno plutačom.

U vrsarskoj su luci, uz članove Erikove obitelji, s neizvjesnošću građani dočekali brod koji je krenuo u potragu za nestalim mladićem. Kada su djelatnici pogrebnog poduzeća iz kombija izvukli lijes, uslijedili su šok i nevjerica. Djelatnici Lučke kapetanije u Vrsaru na naše upite nisu mogli odgovoriti ništa više no: "Dogodila se velika tragedija". (M. SARDELIN)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD PETKA.


Podijeli: Facebook Twiter