Funtana - uspješna opcina

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Prelijepo je bilo neki dan citati u tisku da je po poslovanju i uspješnosti Funtana medu 15 najrazvijenijih opcina u Hrvatskoj - i to druga u Istri, iza Medulina, a sedma u Hrvatskoj. Veliki je to uspjeh svih nas, ali i vas koji ste nam dali povjerenje", rekao je funtanjanski nacelnik Tomislav Coga na svecanoj sjednici Opcinskog vijeca uoci blagdana sv. Bernarda, zaštitnika Funtane.

"Time smo potvrdili da je osnivanje Opcine bilo opravdano. Da ne bismo zaboravili, prije dvije godine nevladine udruge proglasile su nas najtransparentnijom Opcinom u Istri, a petom u Hrvatskoj. Lani je Županijska skupština konstatirala da smo, po ostvarenju proracuna, drugi u Istri u odnosu na broj stanovnika", dodao je on.

Sjednica je održana prvi put na otvorenom, na trgu ispred župne crkve, a uz vijecnike, prisustvovali su i gosti iz drugih opcina Poreštine, predstavnici državnih institucija i privede, te mještani. Nažalost, slabo ozvucenje mnogima je pokvarilo pracenje sjednice jer oni koji nisu imali prilike sjediti u prvim redovima govornike uopce nisu mogli cuti.



Na svecanosti su dodijeljena opcinska priznanja. Nagradu "Sveti Bernardo" dobili su Odbojkaški klub "Funtana Vrsar" za plasman u viši rang natjecanja te Nogometna škola Funtana Vrsar za uspjehe postignute na turnirima. Zahvalnice opcinskog nacelnika dobile su novinarka i urednica Glasa Istre Vesna Medvedec Buršic za podizanje publiciteta mjesta izdavanjem bajke za djecu "Kako je nastala Funtana" i ovogodišnjim izdavanjem kuharice "Tradicionalna istarska jela", zatim studentica Sara Klaric, koja se istaknula izuzetnim uspjehom i zalaganjem na studiju poslovne ekonomije, te Udruga za zdraviji život Loza za organiziranje raznih kulturnih manifestacija i drugih aktivnosti.


Podijeli: Facebook Twiter