Funtana srcem za Slavoniju

Fešta u funtanjanskoj marini (V. HABEREITER)
Fešta u funtanjanskoj marini (V. HABEREITER)

Humanitarna fešta pod nazivom "Funtana srcem za Slavoniju". koju je u subotu navečer spriječila kiša, ipak je održana danas u funtanjanskoj marini.

- Ideja za feštu krenula je nekako spontano, od samih mještana, pričalo se o tome i odlučili smo organizirati feštu da pomognemo poplavljenim područjima u Slavoniji. Odazvao se veliki broj sponzora, tridesetak njih, koji su donirali hranu, piće i ostale usluge, te pedesetak mještana volontera koji su pomogli na štandovima, šanku i pripremi hrane, kaže Ana Milohanović Čehić, direktorica lokalne Turističke zajednice koja je zajedno s Općinom  Funtana organizirala feštu.

Funtanjani su udružili snage i nije ih omelo promjenjivo vrijeme. Na štandovima su nudili kolače, školjke, sardele, pečeno meso, bakalar i pića po cijenama od 20 do 30 kuna, a za svaki je pjat trebalo kupiti bon. Sav prihod po završetku fešte bit će uplaćen na račun Crvenog križa.

Iako ni današnje oblačno vrijeme nije baš obećavalo, u marini se skupilo nešto turista, najviše biciklista koji su stali na okrjepu. Za zabavu je u večernjima satima bio zadužen Alfa Time Bend, a koliko su prikupili na fešti organizatori će objaviti sljedećih dana. (V. H.)


Podijeli: Facebook Twiter