Funtana: Primanje za šampionku Marijanu Liović

Marijana Liović i Tomislav Čoga (snimio D. POŽARIĆ)
Marijana Liović i Tomislav Čoga (snimio D. POŽARIĆ)

Svečanost u čast svjetskoj prvakinji u kuglanju Marijani Liović održana je danas u galeriji Zgor murve u Funtani. Svečanosti su prisustvovali načelnik Općine Tomislav Čoga, direktorica Turističke zajednice Ana Milohanović Čehić, tajnik Hrvatskog kuglačkog saveza Boris Mezak, treneri Mato Vasilj i Ružica Močibob, predstavnici raznih sportskih i drugih udruženja.

- Ne događa se tako često da neko malo mjesto u Hrvatskoj može pozdraviti sportašicu svjetskog glasa. Marijanin put nije bio posut cvijećem nego trnjem, a ona je uspjela doći do vrha, uz puno odricanja, rekao je načelnik Čoga te nabrojao najznačajnije Marijanine rezultate.

Marijani su čestitali na uspjehu i direktorica TZ-a Milohanović Čehić te tajnik HKZ-a Mezak i uručili joj prigodne poklone.

- Zajedno smo dvanaest godina i znam je jako dobro. Kad je prvi put došla u klub, visoka, mršava djevojka, pomislila sam da to nije sport za nju jer se igra na tlu, ali Marijana je svojom upornošću uspjela doći do samog vrha. Kad bi vam nabrojila kakve je sve rezultate postigla do sada, trebale bi mi dvije pune stranice teksta. Posebno nam je drago što je Marijana u našem klubu i nadamo se da će tu i ostati, rekla je njena trenerica Ružica Močibob.

Uz to što je svjetska prvakinja u kuglanju, Marijana Liović je i diplomirana ekonomistica koja, kao i većina mladih u Hrvatskoj, ne može naći posao. (J. PRODAN)


Podijeli: Facebook Twiter