Funtana: Oružana pljačka turističke agencije Linet


Dvojica maskiranih razbojnika naoružana pištoljem opljačkala su turističku agenciju Linet u Funtani u ponedjeljak oko 21 sat. Tijekom pljačke jedan od pljačkaša lakše je ozlijedio vlasnika u pokušaju da dođe do sefa s novcem. Vlasnik Lino Božac je zbog ozljeda na glavi po dolasku policije zatražio medicinsku pomoć, no prošao je srećom s lakšim ozljedama. Policija je po dojavi na mjestu događaja postavila trake i zatvorila agenciju radi očevida, a odmah je krenula i potraga za dvojicom nepoznatih razbojnika.

Iz policije smo dobili potvrdu da je naoružani dvojac opljačkao mjenjačnicu u sklopu turističke agencije i pobjegao s novcem, ne navodeći o kojoj se količini radi. Naveli su također da je osim 58-godišnjeg muškarca koji je tijekom pljačke ušao u mjenjačnicu lakše ozlijeđena i djelatnica.

Dvojac je nakon pljačke pobjegao na mopedu crvene boje nepoznatih registarskih oznaka. Policija trenutno traga za muškarcima srednje tjelesne građe visine oko 180 centimetara i drugim jače tjelesne građe visokim oko 175 centimetara. Obojica su imala crne motorističke jakne i hlače te tamne zaštitne kacige na glavama.

policija moli sve koji raspolažu korisnim informacijama o događaju da se jave u porečku policijsku postaju ili nazove 192, a informacije se mogu poslati na [email protected].

Božac nam je ispričao što se dogodilo i što je primijetio neposredno prije pljačke, što upućuje na to da su razbojnici dobro skovali plan i pripremili bijeg. Dok je pred zatvaranje spremao bicikle za oko mu je zapelo neprestano kruženje mopeda ulicom, no budući da je sezona, a ulica je inače jako prometna, nije toliko obraćao pažnju na njih.

Kada je ušao u agenciju, dvojac je ispred parkirao moped u smjeru mjesta te su obojica ušla unutra.

- Došli su maskirani od glave do pete s pištoljem u ruci. Jedan od njih je odmah zaprijetio oružjem, za koje ne mogu tvrditi je li pravo, ali u tom trenutku o tome nisam niti razmišljao. Došao je do mene i tražio da otvorim sef, na što sam mu rekao da ga nemam. Očito mu se odgovor nije svidio te mi je prislonio pištolj na čelo i opet me više puta pitao za sef, a drugom rukom me držao za rame.

Kada me stisnuo uza zid, udario me nekoliko puta drškom pištolja po lijevom dijelu glave te su obojica pobjegla mopedom u smjeru mjesta. Najvjerojatnije su odmah i nestali iz Funtane jer imaju brojne izlaze za pobjeći.

Ovo je prvi put da mi se tako nešto dogodilo, ako izuzmemo pokušaje provale i slične stvari. Uglavnom svi smo šokirani i pogođeni time, kaže nam Božac.

Agencija Linet se nalazi na glavnoj cesti koja u Funtani vodi prema marini te dva autokampa. Ovo je već drugo drsko razbojstvo u Istri u roku od 24 sata u kojem je djelatnik ozlijeđen zbog agresivnosti razbojnika. U Vodnjanu je samo večer prije na Petrolovoj benzinskoj razbojnik bocom lakše ozlijedio djelatnika pumpe, a policija je upotrebom vatrenog oružja ranila razbojnika koji je sada pritvoren. (Napisao i snimio M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter