Funtana: Marija Liović HDZ-ova kandidatkinja

Marinko Žužić i Marija Liović (K. FLEGAR)
Marinko Žužić i Marija Liović (K. FLEGAR)

Umirovljena ekonomistica i kuglašica s 25-godišnjom sportskom karijerom Marija Liović HDZ-ova je kandidatkinja za načelnicu Općine Funtana. Uz nju će se za donačelnika nadmetati Marinko Žužić, predsjednik općinske organizacije te stranke, koji je i nositelj liste.

- Cijeli sam radni vijek provela u privredi na odgovornim poslovima iz računovodstva i financija, najprije u HEP-u, a zatim u privatnom poduzetništvu. Imam veliko iskustvo u rukovođenju i želim ga staviti na raspolaganje svojoj zajednici. Materijalno sam situirana i jedini mi je interes primjereno uređenje i prosperitet naše općine, kazala je danas na javnom predstavljanju Liović. Napomenula je da neizmjerno voli Dalmaciju, iz koje potječe, kao i Hrvatsku, ali posebno svoju Funtanu, u koju je došla kao djevojčica.

Istaknula je da će uz program koji namjerava ostvariti uvesti direktnu i otvorenu komunikaciju s mještanima, susretati se s njima najmanje jednom mjesečno da bi čula njihove potrebe i želje i odgovorila im na pitanja. Sve to po uzoru na mala mjesta u Austriji i Njemačkoj, čije pozitivne inicijative i iskustva, kao i ona uočena na putovanjima u više od 45 zemalja, namjerava primijeniti u svojoj sredini.

Žužić je objasnio da njihov program sadrži tekuće projekte poput izgradnje vrtića. Najavio je i aktiviranje poduzetničke zone, koju je kočio zahtjev Hrvatskih šuma za pola milijuna kuna naknade za teren "koji nije šuma, već graža", povećanje naknade za novorođenčad s dvije na deset tisuća kuna i angažiranje jednog općinskog djelatnika isključivo na korištenju EU-fondova.

- Tržnici treba krov i druga poboljšanja, hitno je potrebno urediti dječje igralište na novoj, već određenoj lokaciji, kao i adekvatno ga opremiti, a POS-ovi stanovi su praktički u izgradnji. Jedan od naših prioriteta je asfaltiranje cesta, koje će početi već krajem ovog mjeseca, kao i parkirališta kraj groblja. Više pažnje i podrške zaslužuju sportski klubovi i pojedinci te hrvatski branitelji, kojima treba omogućiti pogodnosti pri zakupu poljoprivrednog zemljišta, nabavi sadnica i sličnog. Nužno je produžiti turističku sezonu i omogućiti zabavu za mlade, nabrojao je.

Uz Liović i Žužića na HDZ-ovoj su listi i Nenad Cvitković, David Gluhić, Albert Liović, Elizeo Mendiković, Milan Lukić, Miroslav Andrijanić i Ante Liović. (K. FLEGAR)


Podijeli: Facebook Twiter