Funtana: Kamen temeljac za POS-ove stanove

Općinski načelnik Mladen Grgeta baca maltu na kamen temeljac (J. PREKALJ)
Općinski načelnik Mladen Grgeta baca maltu na kamen temeljac (J. PREKALJ)

Općina Funtana će za manje od godinu dana dobiti tri stambene građevine za 14 stanova u sklopu programa društveno poticane stanogradnje (POS) čiji je početak danas označilo potpisivanje ugovora i polaganje kamena temeljca. Ugovor o međusobnim pravima i obvezama u izgradnji zgrada potpisali su općinski načelnik Mladen Grgeta i direktor Agencije za pravni promet nekretninama (APN) Slavko Čukelj.

Ukupna investicijska vrijednost projekta iznosi oko 5,5 milijuna kuna od čega učešće Općine iznosi nešto više od 850 tisuća kuna i odnosi se na vrijednost zemljišta prenijetog u vlasništvo APN-a bez naknade te vrijednost komunalne infrastrukture i priključke. Država je uložila poticajna sredstva u iznosu od oko 1,08 milijuna kuna.

Načelnik Mladen Grgeta rekao je da se Općina u projekt uključila 2009. i našla lokaciju u Dalmatinskoj ulici za tri zgrade. Do zemljišta su doveli kompletnu infrastrukturu i oslobodili plaćanja komunalnog doprinosa.

- Cijena koju će je korisnici plaćati je 950 eura po kvadratu. Time smo riješili stambeno pitanje za 14 obitelji s našeg područja, kaže Grgeta. Proveli su anketu i natječaj, utvrđena je lista bodovanja za korisnike. Među onima koji su iskazali interes ostaje potreba za još četiri, pet stanova, ali na terenu je ostavljena mogućnost gradnje još dvije zgrade.

Površina čestica na kojim će se sada graditi je 3.122 četvorna metra, neto korisna površina objekta je 7.171 kvadrat za 14 stanova s pripadajućim spremištima i vanjskim parkirnim mjestima. APN je kao nositelj investitorskih radova zaključio ugovore s Gin Company iz Zadra o izradi projektne dokumentacije, o nadzoru s Jurcon Projektom iz Zagreba i Ugovor o građenju s Rogom iz Darde, a rok izgradnje je 305 kalendarskih dana od postavljanja kamena temeljca. (Vedrana HABEREITER; snimila Jelena PREKALJ)


Podijeli: Facebook Twiter