Funtakovi u novom domu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Osmeroclana obitelj Funtak u srijedu je simbolicnim preuzimanjem kljuceva od umaškoga gradonacelnika Vilija Bassanesea službeno uselila u svoj novi stan u Cepljanima, u nedavno preuredenoj zgradi namijenjenoj zbrinjavanju socijalno ugroženih obitelji.

U prisustvu predstavnika gradske vlasti i hotelijerske tvrtke Istraturist, koja je financirala opremanje s 30-ak tisuca kuna, priredena je simbolicna primopredaja stana od 54 cetvorna metra u prizemlju spomenute zgrade u vlasništvu Grada. Supružnici Funtak, Marina i Zdenko, imaju šestero malodobne djece s kojima su dosad živjeli u prostoru koji nije zadovoljavao osnovne uvjete za život. Radi se o Istraturistovom radnickom naselju, tzv. Biafri, gdje su imali bungalov s dva mala sobicka.

Sada ce mališani - Ante (13), blizanci Nikolina i Luka (12), Alen (10) i blizanke Kristina i Valentina (9) - konacno imati svoje sobe i postelje. Njihova majka sezonski je zaposlena u Istraturistu, dok je otac nezaposlen i narušenog zdravlja. Buduci da im mjesecni prihodi nisu dostatni za samostalno rješavanje stambenog pitanja, Grad je to riješio na temelju odluke o davanju gradskih stanova u najam.


Podijeli: Facebook Twiter