FSB racing team: Hrvatski studenti na Hockenheimringu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

FSB RACING TEAM Hrvatski studenti na Hockenheimringu

Clanovi FSB Racing Teama prošlog su tjedna stigli su na slavnu F1 stazu Hockenheimring na natjecanje Formula Student Germany 2013. Nakon podizanja kampa uslijedilo je pripremanje bolida za tehnicki pregled koji je prva stepenica za pristup natjecanju.

Pregled traje sat vremena, u prostoru za bolid smiju biti 4 clana tima te je potrebno skupiti sve cetiri naljepnice kao potvrdu sudaca da je auto u potpunosti siguran za izlazak na stazu. Imaju pravo na jedan popravak i jedno vracanje u box ukoliko sudac odredi da se radi o potencijalnom ugrožavanju sigurnosti. Ako se potencijalni problem ne ukloni ni nakon prvog dozvoljenog popravka, natjecanje je za taj tim završilo.

Na natjecanju u Njemackoj osigurano je 75 mjesta za bolide s motorima na unutarnje izgaranje te 40 mjesta za elektricne automobile, što omogucuje dolazak 115 timova iz cijeloga svijeta koji su uspješno riješili pristupni kviz u sijecnju tako da je FSB Racing Team sa Sveucilišta u Zagrebu upravo jedan od njih izazvao veliki ponos.

Podsjetimo, Formula Student prestižno je natjecanje sveucilišta iz cijeloga svijeta u izradi bolida jednosjeda te prezentiranju poslovnog plana, dizajna i troškovnika za taj bolid. Natjecanje se održava diljem svijeta - od Kine, Japana i Australije, preko Europe sve do Sjeverne Amerike i Brazila.

FSB Racing Team do sada je natjecanju pristupio tri puta na stazi Silverstone (2006., 2007. i 2012.) gdje je prethodne godine ostvario najbolji rezultat u regiji (24. mjesto od 103 tima iz cijeloga svijeta). Projekt podržavaju predsjednik trepublike Hrvatske Ivo Josipovic, Sveucilište u Zagrebu, Fakultet strojarstva i brodogradnje Sveucilišta u Zagrebu te brojni sponzori.

 


Podijeli: Facebook Twiter