Fritaja s mladim lukom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Evo prijedloga za izvrstan, možda vec zaboravljen lagani, a slastan i jeftin obrok. Mladi luk nije skup pa si možete priuštiti prilicno skupe, ali izuzetno zdrave i nekaloricne male domace krastavce. One izrazito hrapave, koji nemaju jak okus kao veliki krastavci.

Dakle, trebat ce vam samo zeleni izdanci mladog luka koje odvojite, a korijene spremite za neko drugo jelo. Operite ih i narežite na centimetar duge komadice, stavite ih pržiti na maslinovo ulje s malo soli tek dvije – tri minute. Ne smiju promijeniti boju, samo malo uvenuti.

U meduvremenu umutite jaja za fritaju, sasvim malo posolite da slanoca ne ubije okus, pa dodajte luku i frigajte jace ili slabije, ovisno o tome kakvu fritaju volite. Okus je bolji ako su jaja mekše pržena. Istresite na tanjure, i poslužite uz krastavce koje ste ogulili i samo prepolovili. Nemojte im dodavati nikakve zacine, a fritaju možete za stolom popapriti, ako želite. Nakon ovakvog obroka bit cete siti i lagani kao ptica.


Podijeli: Facebook Twiter