Fritaja od 2.016 jaja: 500 porcija ukusne marende


Posljednji dan stare godine u Puli je svanuo okupan suncem, što je na tržnicu privuklo brojne Puljane, koji su se već tradicionalno mogli počastiti fritajom, koja je prigodno, ovog puta, zamućena od 2.016 jaja "pojačanih" domaćim istarskim kobasicama i vinom.

Silvestarska fritaja i njeni zamamni mirisi praćeni glazbom neumornog benda In vino veritas, uz čije su vesele taktove mnogi zaplesali, okrunila je prosinačke programe na gradskoj tržnici, omiljenom okupljalištu Puljana, koji su i ovog puta ispunili tamošnji trg, ali i terase ugostiteljskih objekata uživajući u ugodnim prosinačkim vremenskim prilikama.

Pečenje fritaje nadgledao je i koordinirao legendarni Budimir Žižović Žižo.

- Ovo je već jedna lijepa tradicija, da na Staru godinu pravimo fritaju od domaćih kobasica i onoliko jaja koliko je novih godina, dakle ovoga puta 2.016 jaja, pedeset kilograma istarskih kobasic i sve ono što ide uz to. Pripremili smo petstotinjak porcija kojima prigodnom marendom častimo Puljane, rekao je Žižo.

Po tradiciji, i ovoga puta završni "touch" ovom gastronomskom eventu dao je gradonačelnik Pule Boris Miletić, koji je razbio i umutio posljednjih 16 jaja, označavajući broj godina novog tisućljeća.

Organizator manifestacije je pulsko poduzeće Tržnica, čiji se direktor Renato Perc također spremno bio prihvatio kuhače marljivo miješajući fritaju. U organizaciji je, uz Žižu, sudjelovao i Vlado Orlić, a ekipa pulskog Rock Caffea bila je zadužena za tehničku realizaciju manifestacije. (P. LUKEŽ, snimio M. ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter