Freyev "San ljetne noci" u europskoj prijestolnici kulture

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"San ljetne noci" Williama Shakespearea postavit ce uvaženi hrvatski redatelj Damir Zlatar Frey kao dramski mjuzikl s elementima spektakla u mariborskom Slovenskom narodnom gledališcu.

Premijera predstave podnaslovljene "komedija o zaljubljenosti" zakazana je za petak, a mariborska publika, koja iznimno cijeni Freyev osebujan umjetnicki rukopis, željno je išcekuje. Poseban obol ovom kazališnom dogadaju daje i cinjenica da se odvija u godini kada Maribor nosi titulu europske prijestolnice kulture.

Uz Freya, cije su kreativno ishodište Babici kraj Umaga, a koji potpisuje režiju, scenografiju i koreografiju predstave "San ivanjske noci", hrvatski dio autorske ekipe zastupaju i velika Mani Gotovac, koja je dramaturginja, Doris Kristic, kostimografkinja, i Darko Hajsek, autor glazbe.

Uz stalni postav Drame SNG-a Maribor, u predstavi se kao gošca u ulozi Kupida pojavljuje i estradna zvijezda Maja Keuc, koja je u Sloveniji vrlo popularna zbog nastupa na Eurosongu.

U ansamblu su Peter Boštjancic, Zvone Funda, Matija Stipanic, Ivica Knez, Nejc Ropret, Kristijan Ostanek, Mirjana Šajinovic, Nenad Tokalic, Andrej Zalesjak, Viktor Meglic, Peter Boštjancic, Bojan Maroševic, Irena Varga, Irena Mihelic, Barbara Jakopic Kraljevic, Mojca Simonic.

Prema prijevodu Otona Župancica, tekst su priredili Mani Gotovac, Damir Zlatar Frey i Janez Bostic.


Podijeli: Facebook Twiter