Free Wi-Fi u gradove dovodi nove goste

(Arhiva GI/S. MILJEVIĆ)
(Arhiva GI/S. MILJEVIĆ)

Ministarstvo turizma dijeli bespovratan novac za organizaciju manifestacija te uređenje zona besplatnog interneta po općinama i gradovima. Riječ je o dva natječaja koja su nedavno otvorena, a na njih se zainteresirani mogu javiti do 15. ožujka za dodjelu novca za besplatni internet, te do 8. ožujka za manifestacije.

Dok se za manifestacije već duže vrijeme dijele potpore, ovo je prvi put da je Ministarstvo pokazalo interes i za sufinanciranje sada već vrlo važne turističke ponude - uspostavljenje zona besplatnog interneta na najfrekventnijim turističkim lokacijama u turističkim odredištima, poput centra grada, željezničkih i autobusnih kolodvora, zračnih luka, ureda turističkih zajednica i slično.

Općepoznato je da u svijetu ima sve više korisnika pametnih telefona, ali i sve više članova raznih društvenih mreža koji praktički ne mogu bez besplatnog interneta.

K tome, očekuje se da će u sljedeće dvije godine pristup internetu putem mobilnih uređaja premašiti onaj putem fiksnih računala. Ukratko, besplatan pristup internetu na najbitnijim turističkim točkama gostima omogućuje da dijele razne sadržaje poput fotografija, komentara i statusa s godišnjeg odmora širokom krugu svojih prijatelja, čime izravno iz prve ruke promoviraju neko odredište.

Riječ je zapravo o svojevrsnoj usmenoj preporuci koja se pokazala itekako bitnom pri izboru neke destinacije za putovanje.

Program Ministarstva pod nazivom Hotspot Croatia raspolaže s 1,5 milijuna kuna, a na javni se poziv mogu prijaviti općine, gradovi i županije koji imaju namjeru na turistički frekventnim otvorenim površinama, kao što su glavni trgovi, šetališta, javne plaže, otvoreni prostori luka i autobusnih kolodvora, urediti mjesta besplatnog pristupa internetu, takozvane hotspot lokacije, koje u radijusu do 500 metara imaju veći broj smještajnih objekta, restorana, barova, muzeja, galerija i slično. (B. BAN)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD PONEDJELJKA


Podijeli: Facebook Twiter