Fratarski se otvara 13. lipnja

Fratarski otok omiljeni je kamp Puljana (M. ANGELINI)
Fratarski otok omiljeni je kamp Puljana (M. ANGELINI)

U subotu 13. lipnja otok Veruda, ili Puljanima omiljeniji Fratarski otok, započinje s radom u ovoj turističkoj sezoni. Kako saznajemo od direktora tvrtke Fratarski d.o.o Vjekoslava Jozanovića, kao i godinama dosad, otok se otvara u drugom tjednu lipnja jer čekaju završetak školske godine.

- Ranije nema smisla otvarati otok jer tijekom tjedna ionako nema nikoga dok školarci ne krenu na dopust. Preko vikenda, doduše, bude ljudi, ali u lipnju ionako ne bilježimo nekakve rezultate. Ljudi taj mjesec iskoriste za dizanje ograda i šatora, a onda su srpanj i kolovoz daleko bolje popunjeniji, ističe Jozanović.

Od 13. lipnja, ističe nadalje, započinje voziti i brod po istim uvjetima kao i dosad. To znači da će, za početak, voziti svakodnevno i to svaka dva sata s polascima s Bunarine u 10, 12, 14, 16 i 18 sati. Karta u jednom smjeru za odrasle i djecu stariju od 8 godina bit će 10 kuna. I cijene kampiranja ostaju iste kao i dosad, s popustima za Puljane, tako da ostaje 15 kuna za šator i 15 kuna za osobu dnevno.

Jozanović ističe i da je dosad u nekoliko navrata na otoku bilo orgnaiziiranih radnih akcija na čišćenju, prije svega visoke trave i drugog raslinja, opalih grana i trulih stabala, a isto to održavat će se i naredna dva tjedna do otvaranja kampa.

- Planiramo u ovom vremenu urediti još jedan stari sanitarni čvor, poznatiji kao "češki" na vrhu otoka i urediti tuševe, dok je na ostalima više-manje sve u redu, možda treba štogod pokrpati, odnosno odraditi manje zahvate da bi sve bilo spremno za prihvat prvih gostiju. Ali to su preostali samo kozmetički zahvati ništa prezahtjevno, tako da ćemo biti itekako spremni za naše goste, ističe Jozanović.

Podsjetimo da od svibnja lani Fratarskim otokom upravlja tvrtka pod nazivom Fratarski d.o.o. čiji poslovni udio od 51 posto ima Luka Pula, a 49 posto Uljanik financije (Uljanik Standard) koji je prije vodio otok. (S. Z. T.)


Podijeli: Facebook Twiter