Fratarski otok spreman dočekuje Puljane

Sezona na Fratarskom počinje 14. lipnja
Sezona na Fratarskom počinje 14. lipnja

Iako od svibnja ove godine Fratarskim otokom upravlja novoosnovana tvrtka pod nazivom Fratarski d.o.o. čiji poslovni udio od 51 posto ima Luka Pula, a 49 posto Uljanik financije (Uljanik Standard), promjena, pa čak ni onih minimalnih, neće biti za građane. Potvrdio nam je to i direktor novoosnovane tvrtke Vjekoslav Jozanović, dosadašnji voditelj otoka iz Uljanik Standarda kazavši da će Puljani bez obzira na "administrativne" promjene, nesmetano moći uživati na najomiljenijem ljetovalištu.

- Poanta osnivanja nove tvrtke je upravo to da Fratarski ostane Puljanima i Gradu Puli, odnosno da se njime gospodari u općem društvenom interesu, rekao je Jozanović, ponavljajući da drugih promjena apsolutno nema.

"Bit će samo bolje", istaknuo je, pojašnjavajući da se od osnivanja nove tvrtke koja upravlja Frataskim, otvara mogućnost dugoročnog planiranja i investiranja u otok. Dosad se za bilo kakvu intervenciju u smislu poboljšanja uvjeta predugo čekalo, i administracija je bila komplicirana, no sada je ta procedura olakšana.

Tako će se u dogledno vrijeme urediti sanitarni čvorovi koji će biti spojeni na gradsku kanalizaciju, uredit će se recepcija, mjesta za roštilj, općenito, na otoku će se urediti postojeće građevine, a izradit će se i elaborat o očuvanju i valorizaciji šuma. Ipak, intencija je da otok ostane pomalo "divlji", kakav je sada, jer ga upravo to čini toliko posebnim.

- Ugovor smo potpisali tek nedavno, i ove godine nemamo više vremena za drastičnije promjene, sezona samo što nije počela stoga smo se koncentrirali na pripremu, rekao je Jozanović, kazavši da je otvaranje sezone planirano za 14. lipnja kada i počinje voziti brod za Fratarski.

Kaže da se ni ove godine cijena prijevoza neće mijenjati, usprkos teškoj gospodarskoj situaciji, i cijena karte u jednom smjeru iznosit će 10 kuna. Što se tiče noćenja, odnosno postavljanja šatora, cijene se također neće mijenjati - 15 kuna noćenje i 15 kuna za šator po danu, a za djecu do 15 godina je besplatno.

Od ostalih novina na otoku, Jozanović je istaknuo da ove godine izletnike očekuju novi roštilji, a u špici sezone, dakle od sredine srpnja i sredine kolovoza, na Fratarskom će se nedjeljom odvijati animacijski program "Ljeto na Fratarskom" po uzoru na "Proljeće u Šijanskoj šumi". (N. SOFTIĆ; snimio D. ŠTIFANIĆ)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter