Fratarski otok se priprema za predstojeće ljeto

Sezona na Fratarskom kreće sredinom lipnja (M. ANGELINI)
Sezona na Fratarskom kreće sredinom lipnja (M. ANGELINI)

Najomiljenije ljetovalište Puljana ove će se godine službeno otvoriti sredinom lipnja kada se očekuju prvi kampisti, a dotad ondje traju pripreme za predstojeću sezonu. Središnja akcija čišćenja Fratarskog održat će se koncem travnja, netom prije prvosvibanjskih praznika kako bi otok spremno dočekao Puljane koji već tradicionalno ondje obilježavaju Međunarodni praznik rada.

Cijene se neće mijenjati

- Otok će se kao i svake godine dobro pripremiti za sezonu. Želimo da se naši građani osjećaju dobro na otoku, sigurno, i vjerujem da će i biti tako, rekao nam je direktor tvrtke Fratarski d.o.o Vjekoslav Jozanović, najavljujući određene projekte koji će podignuti kvalitetu usluge i boravka na otoku, a o kojima će biti govora u dogledno vrijeme.

Istaknuo je nadalje da ni ove godine neće biti promjena u cijeni boravka i prijevoza na otok, tako da ostaje 15 kuna za šator i 15 kuna za osobu te 10 kuna karta za brod u jednom smjeru. 

Fratarskim podsjetimo, od svibnja prošle godine upravlja tvrtka pod nazivom Fratarski d.o.o. čiji poslovni udio od 51 posto ima Luka Pula, a 49 posto Uljanik financije (Uljanik Standard) koji je prije vodio otok. Još tada su iz novoosnovane tvrtke napominjali da promjena, pa čak ni onih minimalnih, neće biti za građane Pule.

Na Bunarini i kuhinja

Razlog za novu upravljačku strukturu, bilo je tada rečeno, je upravo namjera Grada Pule da Fratarski ostane Puljanima i Puli, odnosno da se njime gospodari u općem društvenom interesu. Jozanović je tako pojasnio da se osnivanjem nove tvrtke otvorila mogućnost dugoročnog planiranja i investiranja u otok jer se dotad za bilo kakvu intervenciju u smislu poboljšanja uvjeta predugo čekalo. Također, i administracija je bila komplicirana, a sada je ta procedura olakšana.

Osim Fratarskim, tvrtka Fratarski d.o.o. ima koncesiju i nad ugostiteljskim objektom - popularnom Bunarinom koja je s radom počela u prosincu prošle godine, a nakon niza godina kada je to popularno okupljalište, na žalost mnogih, bilo zatvoreno. Međutim, Bunarina ponovno radi, i sudeći prema izjavama Puljana, dobro je što je tako. Zasad je otvoren tek kafić, no sredinom lipnja, negdje paralelno s otvaranjem Fratarskog, na Bunarini će se otvoriti kuhinja koja će posjetiteljima između ostalog, nuditi domaća riblja jela po pristupačnim cijenama. Također, na Bunarini će se tijekom ljetnih mjeseci otvoriti i velika ljetna terasa na kojoj će se održavati razni sadržaji, od koncerata do gastro manifestacija. (N. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter