Franković: Tražimo novu dvoranu i stadion

Prioritetna je sanacija srednjoškolske dvorane (D. ŠTIFANIĆ/Arhiva)
Prioritetna je sanacija srednjoškolske dvorane (D. ŠTIFANIĆ/Arhiva)

Sanacija srednjoškolske dvorane uz natkrivanje vanjskog terena i izgradnja pomoćnog nogometnog igrališta s umjetnom travom određeni su na preksinoćnjoj tematskoj sjednici Skupštine gradskog Saveza sportova o zapostavljenoj infrastrukturi kao ključni zadaci za naredne dvije godine. O tome koliko ova tema peče sportaše svjedoči njihov veliki odaziv skupu te dvoipolsatna rasprava.

Zaključeno je i da su poslovi koje valja realizirati kroz najviše četiri godine natkrivanje boćališta u Labinu, izgradnja tzv. mini pitcha (polovica nogometnog igrališta) s umjetnom travom kod OŠ Matije Vlačića, obnova atletske staze, sanacija parketa u osnovnoškolskim dvoranama. Među srednjoročnim zadacima našlo se i "vraćanje" boćarske dvorane, nogometnog i dva teniska terena u Rapcu u vlasništvo Grada te provedba natječaja za arhitektonski projekt sportskog centra Kršin, koji je u planu izgraditi za najviše sedam godina.

Iz Saveza su plastično, prezentacijom popraćenom brojkama i fotografijama sportskih objekata u Istri, pokazali da je Labin zadnji među gradovima po tom pitanju.

Svi istarski gradovi daju barem jednog prvoligaša, dok Labin, sredina bogate sportske tradicije, ima tek marginalne trećeligaše. Možemo se pohvaliti masovnošću i odličnim radom s mladima, koji, nažalost, nije nagrađen boljim uvjetima, rekao je tajnik lokalnog Saveza sportova Siniša Verbanac i podcrtao da se u Labin 17 posto stanovništva, tj. 2.000 građana bavi sportom u nekom od klubova.

U emotivnom istupu zlatni rukometni olimpijac Valner Franković primijetio je: "Dvorana nam je kao bunker, djeca neće u nju. Ne nudimo im uvjete, a samo masovnost rađa kvalitetu. Nekad smo u Labinu imali velike turnire, a danas svi zaziru od nas", kazao je Franković.

Založio se da grad odredi sport po kojem će biti prepoznatljiv te, po uzoru na one sa zapadne obale Poluotoka, ugošćavati reprezentacije i velike događaje, od čega bi profitirao turizam ističući da Labin treba novu polivalentnu dvoranu i funkcionalni stadion kapaciteta 1.500 gledatelja. (I. RADIĆ)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter