Franko Pincan se brani šutnjom

Franko Pincan dolazi na pazinski sud (M. SARDELIN)
Franko Pincan dolazi na pazinski sud (M. SARDELIN)

Na pazinskom Općinskom sudu počelo je suđenje Franku Pincanu (31) iz Kaštelira zbog devet kaznenih djela, osam teških krađa i jedne krađe, u razdoblju od veljače do sredine travnja prošle godine. Pincan je na suđenje dovezen iz pulskog zatvora gdje izdržava zatvorsku kaznu, a svoj je iskaz dalo sedam oštećenika.

Pincan je na početku suđenja odbio izjasniti se o krivnji po točkama optužnice iako mu je branitelj po službenoj dužnosti savjetovao drugačije. "Ne želim se izjasniti i branit ću se šutnjom. O krivici također ne želim ništa reći", kazao je Pincan. Branitelj je od suda zatražio da se ovaj postupak sjedini s još tri u tijeku protiv Pincana na pazinskom sudu radi ekonomičnosti i jer se radi o istovrsnim kaznenim djelima.

Prvi je iskaz dao Edo Benčić iz Motovuna kojemu je lanjskog 7. travnja provaljeno u ugostiteljski objekt Vidik u Motovunu. Vlado Kušće svjedočio je o provali u Lovački dom društva Srnjak iz Grožnjana.

Nevija Paulić iz Rijeke svjedočila je o provali u svoju vikendicu u Barićima kraj Višnjana lanjskog 6. travnja. Slovenskom državljaninu Zoranu Erženu iz Idrije provaljeno je u vikendicu između 10. veljače i 10. ožujka u mjestu Bolara kod Grožnjana.

Ecia Tončič iz Kopra svjedočila je o provali u vikendicu kraj Brtonigle. Vladimiru Laganisu iz Oprtlja je provaljeno u radni stroj 7. travnja na kamenolomu Sveta Lucija odakle je ukradeno oko 80 litara dizela. Iskaz je dao i Igor Klun iz Ljubljane, kojemu je provaljeno u vikendicu kod Novigrada. (Mateo SARDELIN)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter