Franko Pincan osumnjičen za 27 krađa

Franko Pincan (M. SARDELIN)
Franko Pincan (M. SARDELIN)

Višestruko osuđivani kriminalac kojeg policija tereti za novih 27 kaznenih djela krađe i teške krađe na području Buja, Poreča, Umaga i Pazina u razdoblju od rujna do studenoga prošle godine je, kako neslužbeno doznajemo iz pouzdanih izvora, Franko Pincan (31) iz Diklići kraj Kaštelira, zvani Frenki ili Pinca.

Pincan se trenutno nalazi u pulskom pritvoru, a čeka ga služenje nekoliko nepravomoćnih zatvorskih kazni za prijašnje provale i krađe. Protiv njega je još u tijeku nekoliko postupaka koji nisu dobili sudski epilog. Na stranicama Crne kronike počeo se intenzivno pojavljivati 2010. godine zbog počinjenih krađa i provala, a više puta je u svojim pohodima imao prijatelje koji su također osuđivani.

Najpoznatiji "slučaj" Franka Pincana je lažno predstavljanje i boravak u kući u mjestu Bašići kraj Butonige u proljeće prošle godine. Naime, Pincan se mještanima predstavio kao talijanski poduzetnik Franco Pausini koji u vlasništvu ima četiri kamiona i namjerava u selu kupiti kuću za odmor. U oglasniku je našao jednu ponudu i nazvao vlasnicu tvrdeći da je zainteresiran za kupnju. No, budući da novca nije imao, vlasnici je prodao priču o nekakvim kreditima u Italiji te da bi prije kupnje proveo neko vrijeme u toj kući radi privikavanja na podneblje i okolinu. Nakon što se smjestio i svakodnevno boravio u selu, počeo je upoznavati susjede te ih povremeno častio pršutima i kobasicama koje je nedugo prije pokrao iz privatnih kuća. (Mateo SARDELIN)

OPŠIRNIJE U DANAŠNJEM TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter