Franko Krajcar otvara koncertnu sezonu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Koncertom etno-glazbenika Franka Krajcara i njegovog sastava Indivia ovog petka u 22 sata otvara se nova koncertna sezona u pulskom Rock Caffeu. Jedan je to od rijetkih gradskih punktova u kojima se mogu cuti žive svirke; službeno je otvoren još 20. prosinca 1994., tako da za dva i pol mjeseca slavi 15 godina svog postojanja tijekom kojih je ovdje sviralo stotine domacih i inozemnih bendova. Kako nam je jucer na konferenciji za novinare rekao vlasnik Rock Caffea Mirko Mocko, tog prosinackog vikenda planira se proslaviti ta obljetnica s tri uzastopne koncertne veceri i velikom fotoizložbom.

- Jako nam je drago da sezonu otvaramo s Frankom Krajcarom i njegovim bendom. Naši su, iz Pule, a iako to nije rock ili blues, glazba im je vrhunska, rekao je Mocko. Krajcar je dodao da su clanovi njegovog benda gotovo inventar ovog kluba, a i ovo ce biti prilika da se, doduše u etno-ambijentalnom izdanju, prvi put cuju roženice u Rock Caffeu. Dosad se od tradicionalnih instrumenata jedino mogao cuti mih, i to za svojedobnog nastupa Rade Šerbedžije i Livija Morosina.Za dva i pol tjedna, u petak 23. listopada, u klubu ce svirati ponovno okupljeni Drugi nacin kojima je, kako saznajemo, neobicno drago što ce ponovno nastupiti u Puli, gradu koji jako vole. Tjedan ranije, 16. listopada, svira zagrebacki cover bend Art. U studenom su utanaceni koncerti tri cover benda: pulskog Arsenala, te slovenskih Middle Fingera i Hita.

Veliko koncertno iznenadenje planira se koncem ovog mjeseca, za Halloween. Prije dvije godine na taj dan veliko iznenadenje bili su Jinxi, promoviravši u Rock Caffeu tada povratnicki album "Na zapadu" prije službene promocije po Hrvatskoj. Buduci da je njihov menadžer pokazao interes, tijekom godine vjerojatno ce nastupiti i poznati bend Letu štuke, a dogovara se i akusticni nastup Darka Rundeka i suradnika. Svaki cetvrtak tijekom studenog, prosinca i sijecnja rezerviran je za Todorov antistand-up, a subote za glazbene slušaonice u režiji pulskih DJ-eva.


Podijeli: Facebook Twiter