Franko Krajcar najavljuje glazbeno-scenski fužion

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zadnjeg dana ožujka Franko Krajcar i njegov bend Indivia nastupit ce, prvi put samostalno, na daskama INK-a uz mnogobrojne goste.

Taj koncertni projekt dobio je naziv "Pjesma Istri", a na njemu ce se, osim pjesama s prva dva albuma "Pensieri" i "Indivia", cuti i stvari s novog albuma koji još nije ugledao svjetlo dana. O cemu se radi, ispricao nam je Krajcar.

- Na pozivnicama i plakatima piše da je to etnoambijentalni glazbeno-scenski fužion. Nije to samo koncert, bit ce i plesa i projekcija uradaka Alekseja Orela. Radim autorsku glazbu više od pet godina, a Indivia postoji nešto manje od pet, pa je ovo i svojevrsna obljetnica benda, kaže Krajcar.

- Pocašcen sam i imam respekt prema prostoru Istarskog narodnog kazališta. Lijepo je svirati u šatorima, klubovima, kaštelima, ali mislim da je polako vrijeme da napravimo samostalni koncert u kazalištu. Snimat cemo live DVD i taj cu materijal pokušati proslijediti na razne adrese i festivale world music scene u svijetu, a daj bože i po nekim kazalištima u Hrvatskoj, nastavlja.

- Projekt se zove "Pjesma Istri", što je obrada pjesme Ivana Matetica-Ronjgova na tekst Vladimira Nazora, a izvest cemo je zadnju. Nisam htio filozofirati s nazivima pa sam odabrao taj. Volio bih da kazalište bude popunjeno, mislim da ce biti lijepo, kaže.

- Na koncert ce se ulaziti s pozivnicama, ali osim onih koji su na popisu, tko god bude htio, moci ce na blagajni kazališta preuzeti ulaznice. Ideja je da bude numerirano, da se zna gdje ljudi sjede.

Oni koji dobiju pozivnicu, dobit ce i ulaznice, a oni koji bi htjeli doci, a nisu dobili pozivnice, neka dodu na dan koncerta i, ako bude mjesta, dobit ce karte, porucuje Krajcar. (M. RADIC)

RAZGOVOR S FRANKOM KRAJCAROM CITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD UTORKA.


Podijeli: Facebook Twiter