Franko Gergorić na čelu bujskog IDS-a


Na izbornoj skupštini Gradske podružnice IDS-a Buje za novog predsjednika jednoglasno je izabran Franko Gergorić, diplomirani ekonomist koji predaje grupu ekonomskih predmeta u bujskoj Srednjoj talijanskoj školi "Leonardo Da Vinci". U IDS-u je 21 godinu.

Novoizabrani predsjednik bujske podružnice IDS-a zahvalio se svima na ukazanom povjerenju i potpori, posebno dosadašnjem predsjedniku Francu Basiacu na predanom radu i ostvarenim rezultatima tijekom proteklih godina.

- Prvi cilj je povećanje članstva, te jačanje povezanosti među podružnicama, od Pule, preko Labina do Buzeta. Uz to, na području Buja treba formirati klub mladih IDS-a, čiji sam bio jedan od prvih članova još dok je djelovao pod nazivom Sabor mladih. Ujedno bujskom IDS-u je potreban i klub žena, na čijem osnivanju ću također raditi. Uvjeren sam da zajedništvom i timskim radom možemo polučiti izvanredne rezultate koji će se u konačnici reflektirati na gospodarstvo Buja, te na bolji standard svih naših građana, kazao je Gergorić nakon izbora.

Čestitkama novoizabranom predsjedniku i novoizabranom čelništvu pridružio se i gradonačelnik Buja Fabrizio Vižintin:

- IDS je jamac sigurnosti, stabilnosti i napretka u Bujama, stoga sam uvjeren da ćemo svi zajedno uspješno zakoračiti u nove izazove i uspješno prijeći put koji smo zacrtali, a to je put rasta i razvoja, otvaranja novih radnih mjesta, novih investicija i boljeg životnog standarda naših sugrađana. Na tom putu nećemo gubiti ni dana, a u naredne četiri godine želim da zajedno gradimo Buje i nižemo uspjehe, poručio je Vižintin.

Na Skupštini je izabrano i novo predsjedništvo podružnice u kojemu su Rino Duniš, Arijana Brajko, Jelena Bojić, Nino Činić, Manuel Makovac, Moreno Pucer, Franco Basiaco, Stjepan Brala, Roberto Hrobat, Maurizio Franceschini, Fermino Civitan te po funkciji Fabrizio Vižintin. (L. JELAVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter