Franko Čerin ulovio tunu od 153 kilograma

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pulski odvjetnik Franko Čerin jučer je u sklopu Kupa Trofejni ulov, lova na kapitalce big game fishinga, lova na velike ribe, ulovio tunu od 153 kilograma. Trofej je vagan u pulskoj marini Veruda nakon čega je podijeljen publici u svega sat i pol vremena, priča nam Čerin.

- Išli smo na big game na oko četiri nautičke milje zapadno od Briona. Sa mnom na brodu su bili Ervino Žudić i Vladimir Pasković. Uspjeli smo u onome što smo duže vrijeme maštali, a to je uloviti kapitalca kojeg možemo izvaditi iz mora. Naš klub "SRK Big game 4tuna" ima puno dobrih ribolovaca te prvaka i viceprvaka države u tom natjecanju koji je od nedavno postao sastavni dio sportskog ribolova na moru. Big game dosad nije bio uvršten kao sportska disciplina. U Kupu trofejni ulov pravila su rigorozna, riba mora imati više od 100 kila, a u cijelu priču oko vaganja uključen su resorna ministarstva i inspekcije, rekao nam je Čerin.

Inače ovo nije prvi put da se istarski ribolovci mogu ponositi s velikim ulovima poput ovog. Nedavno su članovi istog kluba iz Ližnjana i Banjola ulovili tunu od 105 kila. Tako nešto im je pošlo za rukom i unazad nekoliko mjeseci. Kako sada stvari stoje s disciplinom Big game fishinga i dobrim ulovima u vodama oko Istre, za očekivati je da bi se u skorijoj budućnosti moglo dogoditi jedno ozbiljno big game fishing natjecanje upravo u Puli. (C. B. G.)

 


Podijeli: Facebook Twiter