Franka Batelic zapalila Labin

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Veli izreka da nitko nije prorok u svom selu, ali za Rapcanku Franku Batelic to ne vrijedi: u subotu je nastupivši kao glavna glazbena zvijezda fešte grada Labina održala koncert za pamcenje.

Okupljena publika na Titovom trgu pjevala je i plesala dva sata bez predaha zajedno s talentiranom dvadesetgodišnjakinjom, koja je suvereno vladala pozornicom izvodeci svoje uspješnice, obradene standarde rocka i popa te besprijekorno "skinute" hitove domacih i stranih top-ljestvica.

Svoju najnoviju pjesmu, u ovom slucaju znakovitog naslova "On Fire", za koju je sama napisala glazbu i tekst na engleskom, ostavila je za sam kraj.

Za takav koncert jednako je zaslužan izvrsno uigran prateci bend koji su cinili klavijaturist i aranžer Dinko Jankovic, gitarist Marko Vojvodic, basist Sani Toromanovic i Saša Macek na bubnjevima.



Iznenadenje za sudionike fešte, pogotovo tinejdžere, bio je nastup predgrupe, labinskog heavy metal sastava Storm, koji je zorno demonstrirao zašto je proglašen jednim od najperspektivnijih demo bendova u Hrvatskoj. Zanimljivo je da je frontmen ovog benda Frankin brat Nikola, koji pjeva i svira gitaru.

Znamo li da je organizator i opcenito siva eminencija oba nastupa bio njihov otac Damir Batelic, onda je subotnja fešta bio pravi glazbeni trijumf obitelji Batelic.

Dogadaje na trgu otvorili su Gradski orkestar pod ravnanjem dirigenta Franka Ružica i Labinske mažoretkinje, koje vode Ilona Buric i Viktorija Jurkic. Prvi je na pozornicu stupio djecji pjevacki zbor Mornica pod vodstvom Sandre Korolije, a zatim solisti iz djecjeg zbora Minicantanti po izboru voditeljice Sabrine Stemberge Vidak. Glazbom za ples publiku su zabavljali Alen Lazaric i Andeli, a program je vodio Adrijano Šculac.

Plesalo se i sviralo na drugim lokacijama: na Šetalištu San Marco goste je zabavljala grupa Albona, na Starom trgu pjevala je klapa Labin, a Kod špine su koncert održali Gego i Simbioza. Izvodaca, koji u reggae ritam uklapa tekstove na viškoj cakavici, obavijestili su o tome gdje se nalazi, pa je izjavio da zna da ne mora govoriti književno "jer ga ovdje sve kapidu".

Do njegovog nastupa publiku su zagrijavale domace snage, Predrag Ljuna i Alen Brentini. Kome sve to nije bilo dovoljno, mogao je jutro docekati na partyju u Amfitetru. Feštu je pratila uobicajena gastronomska ponuda te otvorene galerije i izložbe na otvorenom.


Podijeli: Facebook Twiter