Frank Get Band u petak u pulskom Rock Caffeu

Frank Get
Frank Get

Talijanski pjevač, basist, gitarist, pijanist i skladatelj Frank Get sa svojim bendom svira u petak u 22 sata u pulskom Rock Caffeu.

Frank Get je rođen u Trstu, a svoju glazbenu karijeru počeo 1979. godine. Više od tri desetljeća aktivan je na glazbenoj sceni, posebice u rock žanru, te je objavio 13 albuma i koncertirao na brojnim pozornicama diljem svijeta. Njegov rad je ovjenčan mnogim nagradama, a valja istaknuti i da je nastupio na brojnim talijanskim glazbenim festivalima, među kojima su najpoznatiji Sanremo kao i "Light of Day", humanitarnoj manifestaciji koju organizira Bruce Springsteen u New Jerseyu, a kojom se prikupljaju sredstva za liječenje oboljelih od Parkinsonove bolesti.

Inače, 2008. godine Frank Get je objavio svoj prvi solo album, nazvan "Hard Blues", na kojem mu gostuju brojni svjetski poznati glazbenici poput saksofonista Jamesa Thompsona, gitariste Mikea Sponze, bubnjara Morena Buttinara i pjevačice Anne Lauvergnac, a najnoviji solo album "Rough Man", inače njegov 13. album, objavio je 2015. godine, te se na albumu nalazi 16 autorskih pjesama i dvije obrade, a riječ je o "rock rhythm putovanju kroz njegovu osobnu životnu priču."

- Kroz pjesme na albumu "Rough Man" Frank progovara o osobnim, obiteljskim pričama: u "Barbed Wire" govori da je njegova obitelj morala napustiti svoj dom i domovinu; u "Mine Distaster" progovara o nesreći u rudniku u Raši u Istri gdje je 185 ljudi izgubilo svoj život. U "In a Heartbeat" govori o povijesti Trsta, okupaciji i političkim neredima, a u "Destination Nowhere" o svom djedu i njegovim iskustvima za vrijeme Prvog svjetskog rata, ističe se u najavi.

U pulskom Rock Caffeu Frank Get nastupit će s bendom kojeg čine i Tea Tidić - bass, vocal, Andrea Reganzin - keyboard, vocal i Marco Mattietti - drums. (B. Ć. J.)


Podijeli: Facebook Twiter