Franjo Tončinić o mini premijeri Teatra Naranča

Franjo Tončinić
Franjo Tončinić

S Franjom Tončinićem, diplomiranim glumcem, razgovarali smo o nedavnoj mini premijeri Teatra Naranča "Gospodin Lisac i gospodin Roda", čiji je on autor.

- Za Dječji tjedan osmislili smo projekt koji će moći biti ujedno i predstava na repertoaru kazališta. Tako smo se odlučili za prepoznatljiv naslov iz opusa Ezopovih basni, a to je "Lisica i roda". Naslov sam adaptirao i promijenio u "Gospodin Lisac i gospodin Roda", te priču dopunio s još dvije Ezopove basne: "Lisac i gavran" i "Vuk i ždral". Naslovni likovi ove basne su zločesti i pohlepni Lisac koji iz dana u dan traži nekog koga će nasamariti i prevariti. Vođen tom opakom željom poziva Gospodina Rodu, uglađenog i finog kavalira na večeru te ga izruguje. No, Roda se odluči osvetiti hladno i slatko… U predstavi se pojavljuju naša prepoznatljiva lica, Luka Juričić kao Lisac, moja malenkost je Gospodin Roda, Ugo Korani je Gavran i Vuk, a Lino Brozić – Zec i Zmija.

- Pripremate još jedno iznenađenje.

- Da, pripremamo nekoliko iznenađenja, ali otkrit ćemo svega dva: mini premijeru predstave "Vitez željeznog srca" zakazanu za 3. studenog i novu predstavu argentinske redateljice Renate Carole Gatica "Snježna kraljica", prema adaptaciji Rebecce Agić zakazanu za 30. studenog 2013. godine. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter