Franjić zabrinjava, Bastos otvara opcije

Petar Franjić (D. MEMEDOVIĆ)
Petar Franjić (D. MEMEDOVIĆ)

U pulskom su prvoligašu krenuli s odbrojavanjem sati do početka proljetnog dijela prvenstva Prve HNL. Utakmica na Parku mladeži između Splita i Istre 1961, kojom se otvara nastavak sezone, igra se već u petak s početkom u 18 sati i trener Igor Pamić krenuo je s taktičkim treninzima kako bi svoje igrače pripremio za prvi ovogodišnji susret za bodove. Odradili su tako "zeleno-žuti" ujutro trening u fitnesu, dok su popodne na medulinskoj "trojci" odradili žestok taktički trening.

Stani! Pritisni! Prati! Izmjenjivali su se povici trenera pulske momčadi dok su se dvije postave izmjenjivale u napadačkoj i obrambenoj ulozi. Nakon svake akcije slijedila je stanka i ispravljanje uočenih nedostataka. Sukladno onome što se moglo iščitati iz ovog treninga, Puljani u Split sigurno neće otputovati tek s mišju kako da zatvore prostor pred svojim golom, jer najmanje se vježbao "bunker". Bit će zasigurno razdoblja susreta kad će Splićani natjerati pulsku momčad da se stisne pred svojim golom, no to prema svemu viđenome neće biti osnovna misao pulskog stožera.

Ono što je trener pulskog prvoligaša jučer najviše tražio od svojih igrača bilo je da u svakoj situaciji budu blizu suparniku, ali i da budu agresivniji u završnici, da se više igrača pridoda u napad. Što je i logično, jer samo ulaskom većeg broja igrača u završnicu mogu Puljani nadoknaditi učinak prvog topnika Radonjića. Zanimljivo je bilo vidjeti i koji su igrači zasad u prvom planu. Tu iznenađenja nije bilo, u crvenim "markirkama" igrala je jedanaestorka koja je odradila i generalku s Domažalama. Dreven na golu, Pavlović, Obšivač, Gregov i Heister u zadnjoj liniji, Pamić i Vukman ispred njih, potom Franjić, Matoš i Tomić, te Špehar u špici. To je postava koja je zasad u prednosti za splitski ogled, no jedan se igrač jučer gotovo sam izbacio iz postave. (R. CAR)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter