Franjić: Nitko sretniji od mene ako zabijem

Hoće li se i danas veseliti - Petar Franjić (M. ANGELINI)
Hoće li se i danas veseliti - Petar Franjić (M. ANGELINI)

U proteklih godinu dana nogometaši Istre 1961 i Rijeke šest su puta odmjerili snage, odigravši pritom četiri utakmice u prvenstvu i dvije u polufinalu Kupa Hrvatske.

Na prva tri susjedska derbija dres pulskog prvoligaša nosio je Petar Franjić i svaki mu je, na svoj način, ostao u lijepom sjećanju. Otvaranje prošle sezone na Kantridi, usprkos uvjerljivom porazu, Franjić će pamtiti jer mu je to bio debi za "zeleno-žute", dok se u iduća dva upisao u strijelce.

Na žalost, u proljeće ga je mononukleoza udaljila od nogometnih travnjaka i stoga nije mogao biti dijelom preostalih okršaja najbližih susjeda, no sad je zdravstvene probleme koji su ga mučili uspio u velikoj mjeri ostaviti iza sebe i spreman je nastaviti tamo gdje je stao u ogledima protiv Riječana te možda, zašto ne, po treći put u nepunu godinu dana svladati Vargića.

- Daj Bože da se ta moja serija protiv Rijeke nastavi, nitko sretniji od mene. Premda, nakon svega što me je snašlo, neka je ipak najprije zdravlja, jer će sve onda biti puno lakše, a golovi će već doći, danas ili u nekoj narednoj utakmici, rekao je Petar Franjić na kojeg, nakon što je na otvaranju sezone zaigrao na Poljudu, trener Igor Pamić nije računao za utakmicu na Parku mladeži.

- Pomoglo mi je što me trener nije vodio na drugu utakmicu u Split. Da sam igrao tu utakmicu, danas sigurno ne bih bio spreman, a možda me ne bi bilo i duže vrijeme, ovako je ispalo puno bolje. Odmorio sam se i psihički i fizički, puno se bolje osjećam te samo neka ovako ostane i sve će biti dobro.

Ipak je ova duga pauza koja je ostala iza mene uzela svoj danak, nije se lako vratiti u stari ritam, ali stvarno se nadam da su sad svi problemi ostali iza mene i da ću se moći u potpunosti posvetiti nogometu. Koljeno koje me mučilo nakon utakmice s Hajdukom sad je puno bolje, trenirao sam cijeli tjedan i vjerujem da ću, ako mi trener Pamić pruži povjerenje, znati to opravdati, veli Franjić. (I. CEROVAC)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter