Franjić: Ključno je sutra u Zadru postići gol

Petar Franjić bježi Luki Begonji (D. MEMEDOVIĆ/arhiva)
Petar Franjić bježi Luki Begonji (D. MEMEDOVIĆ/arhiva)

Naplatili su pulski nogometaši s kamatama sve frustracije koje su u protekle dvije sezone imali u ogledima sa Zadranima. Prije ove trilogije, tri ogleda u tjedan dana, nogometaši Istre 1961 su uredno dominirali na travnjaku, a Zadrani su osvajali bodove.

To su prokletstvo, šest susreta bez pobjede, "zeleno-žuti" prekinuli prošlog utorka na "Drosini", a onda su u subotu na Stanovima potpuno razmontirali zadarski stroj.

Četiri komada utrpali su pulski nogometaši golmanu Matkoviću i time izjednačili svoje dosad najuvjerljivije prvoligaške pobjede, onu domaću protiv Međimurja iz sezone 2005./06. i onu proljetnu izborenu nad Osijekom u Gradskom vrtu. U svakoj od tih je prigoda pulska momčad slavila s 4:0. Dovoljno da se sad u pulskom klubu pozdravljaju s "daj četiri".

Nakon ove, šeste pobjede u 17 susreta Puljani su zabetonirali šestu poziciju na prvoligaškoj ljestvici, jer Zadranima koji ih prate sad bježe velikih šest bodova i mirnije se mogu okrenuti idućem ispitu protiv istog tog Zadra, koji im predstoji već sutra u uzvratnom susretu četvrtfinala Kupa Hrvatske na Stanovima.

- Pustio nas je trener da ipak malo proslavimo ovu pobjedu, ali smo u 22.30 morali biti u sobama jer znamo dobro da nas tek sad očekuje glavna utakmica, uzvratni susret Kupa sa Zadranima, rekao je strijelac prvog subotnjeg gola na Stanovima, njegovog trećeg prvenstvenog, Petar Franjić nakon jučerašnjeg rekuperacijskog treninga u Sinju.

- Sigurno je da će uslijediti reakcija Zadrana, koji će pokušati dokazati pred svojom publikom da je ono u subotu bio tek slab dan, dok ćemo mi napraviti sve da im ne dopustimo niti jedno slavlje u ta tri susreta.

Ključno će biti da im i u trećem susretu postignemo gol jer bi onda oni morali postići tri za prolaz u polufinale, a mi to sigurno nećemo dopustiti, dodao je Franjić. (R. CAR)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter