Frane Milat, kandidat ISDF-a: Vrijeme za novu Pulu

Frane Milat najavio je kandidaturu na Portarati (B. P.)
Frane Milat najavio je kandidaturu na Portarati (B. P.)

U utrku za pulskog gradonačelnika uključio se danas Frane Milat, predsjednik Istarskog socijaldemokratskog foruma, a potencijalnim glasačima predstavio se skupom koji je održao na Portarati. Puljanima se obratio rekavši da on nije političar opće prakse kojemu govor pišu PR menadžeri, već običan građanin koji u ovome gradu živi, radi, ima obitelj i nije zadovoljan stanjem u njemu. Stoga je, kaže, došlo vrijeme za neku novu Pulu - Pulu jednakih šansi za sve.

Kako je rekao, program ISDF-a za "novu Pulu" izradili su svi članovi stranke te će, kaže, unutar prvih 90 dana svog mandata povisiti porodiljne naknade s 500 na pet tisuća kuna, a unutar godine dana  urediti punktove za novorođenčad na kojima će svaka majka, uz posebnu iskaznicu, moći podići mjesečnu kvotu pelena i vlažnih maramica. Pokrenut će, kaže, kompletnu obnovu Rojca u kojem bi se izgradio i hostel s menzom.

- Obvezujem se unutar prvih 90 dana svog mandata odobriti besplatan gradski prijevoz za umirovljenike iznad 65 godina koji imaju mirovinu manju od tri tisuće kuna te im platiti dopunsko osiguranje, dok unutar tri godine umirovljenicima obećavam otvoriti javnu kuhinju u kojoj će moći jesti kvalitetne obroke uz najnižu moguću cijenu, naveo je Milat. Obećao je i početak projekta "Car city limit" koji će u potpunosti izmijeniti prometni način funkcioniranja u gradu, izgraditi parkirne kuće i smanjiti cijenu karata gradskog prijevoza. Ukoliko ga izaberu za gradonačelnika, glasačima je obećao da će dati veće ovlasti mjesnim odborima, smanjiti najmove urednim platišama gradskih prostora, revitalizirati starogradsku jezgru, urediti napuštene gradske prostore, poticati samozapošljavanje i povratak visokoobrazovanih u Pulu. Također bi krenuo s izgradnjom skloništa za ljubimce i uredio biciklističke staze.

- Moramo izmijeniti način funkcioniranja gradske uprave na način da svatko bude odgovoran za svoj posao, zaključio je Milat. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter