Francuzi više vole Goldmana nego holivudske zvijezde

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Više od holivudskih zvijezda Francuzi vole pjevača koji je izvan medijske scene već više od deset godina, što su pokazali izabravši ga na prvo mjesto ljestvice Top 50, časopisa Journal du dimanche, a riječ je o danas 61-godišnjem Jean-Jacquesu Goldmanu.

Posljednji koncert Goldman je održao 2004., a zadnji album izdao je 2001. Daleko od kamera, autor brojnih uspješnica koje se i danas često "vrte" u radio programima (Je te donne, Comme toi, La-bas) vodi miran obiteljski život u Marseilleu s drugom suprugom i trima kćerima u dobi od pet, sedam i osam godina. Iz prvoga braka ima još troje djece.

Goldman je rođen u Parizu i oba njegova roditelja su židovskog podrijetla. Analitičari ga smatraju utjelovljenjem jednostavnosti i osobom koja je, prema vlastitu izboru, daleko od današnjeg poimanja zvijezde unatoč velikoj popularnosti u Francuskoj i inozemstvu, kao i činjenici da je nagrađen prestižnim Grammyjem.

Glazbenik je ove godine s prvog mjesta na ljestvici Top 50 istisnuo popularnog glumca Omara Syja, koji je ostao na drugome mjestu te prestigao Oskarovca Jeana Dujardina (4. mjesto). Iznenađuje i činjenica da se ime bivšega francuskog predsjednika Nicolasa Sarkozyja pojavljuje na 20. mjestu, a aktualnoga predsjednika Francoisa Hollandea tek na 44. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter