Francuzi obilježili drugu večer Future Naturea

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Uvjerljiv i nadahnut 80-minutni nastup francuske glazbene skupine Milanga, koja se pred stotinjak posjetitelja predstavila svojom sugestivnom kombinacijom trancea i duba te sviranjem sitara i didgeridooa, obilježila je drugu večer ne baš previše posjećenog Future Nature festivala na štinjanskoj tvrđavi Punta Christo.

Čas energični i plesni, čas rafinirani i meditativni, sastav Milanga ostavio je dobar glazbeni, ali i jak scenski dojam na glavnoj pozornici, posebno zbog suverene pjevačice, a još više zbog iznimno sugestivne tamnopute plesačice. Nakon njih, glavni su "fire floor" preuzeli DJ-evi s bržim ritmom klasičnog trancea.

Prostor unutar tvrđave ukrašen je dojmljivim dekoracijama i instalacijama obojanih UV bojama, a ovogodišnje, 13. izdanje Future Naturea, najstarijeg hrvatskog festivala psihodelične kulture i trance glazbe, posvećeno je elementu vatre. Od intenzivnog trancea moglo se odmoriti na tzv. chill out/freestyle flooru uz zvukove duba, drum'n'bass-a, chilla, breakbeata i ostalih alternativnih elektronskih glazbenih pravaca. (Z. ANGELESKI, snimio Miroslav DILBEROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter