Francuskih gostiju 86 posto više nego lani

Očekuje se da će se prvi puta nadmašiti promet putnika od 400 tisuća (Neven LAZAREVIĆ)
Očekuje se da će se prvi puta nadmašiti promet putnika od 400 tisuća (Neven LAZAREVIĆ)

U pulskoj zračnoj luci tijekom srpnja ostvaren je promet od 116.334 putnika, što je ujedno prvi put da je ostvaren promet veći od 100.000 putnika u jednom mjesecu. "Oborili smo rekord", pohvalili su se u Zračnoj luci, čiji je direktor Svemir Radmilo rekao da sve ide k tome da ostvare planirani broj putnika od 400 tisuća ove godine. Osim rekordnog ukupnog broja putnika, ostvaren je i rekordan rast broja putnika od 33,9 posto u odnosu na srpanj 2015. godine. Naime, u prvih sedam mjeseci, na Zračnoj luci Pula, ostvaren je promet od 234.632 putnika, odnosno rast od 23 posto u odnosu na 2015. godinu

Analizirajući promet putnika po zemljama, najveći rast ostvaren je na francuskom tržištu, pa je tako Francuza ove godine čak 86 posto više u odnosu na lani. Slijede Irci, kojih je 53 posto više; Britanci (26); Nijemci i Rusi kojih je ove godine 22 posto više, te Nizozemci kojih je 15 posto više.

- Naravno da smo zadovoljni ovakvim brojkama. Sve se razvija u skladu s planiranim očekivanjima i drago nam je da smo oborili rekord za jedan mjesec. Do sada je najviše putnika bilo u srpnju 2014. godine, kada ih je stiglo 94.768, tako da je ta brojka obilato nadmašena, rekao je Radmilo najavivši da tijekom kolovoza uvode i dodatne linije, te bi stoga broj putnika trebao biti sličan kao i tijekom srpnja.

Radi odličnih pokazatelja u prvih sedam mjeseci i najave za ostatak godine, svakako se očekuje da će se prvi puta nadmašiti promet putnika od 400 tisuća.

- Iako se promet putnika i zrakoplova osjetno povećao, nisu zabilježena kašnjenja zrakoplova radi povećanog prometa, što je samo dokaz kvalitetnog rada i kvalitetne radne snage, te predstavlja poticaj za još bolje rezultate. Najvažnije je da je ovaj promet napravljen velikim zalaganjem svih zaposlenika Zračne luke i to bez najmanjeg incidenta i bez kašnjenja na što smo svi ponosni. 

Unatoč velikom povećanju broja putnika i zrakoplova, sve se odvija u najboljem redu i na zadovoljstvo naših korisnika, od kojih dobivamo samo komplimente. Naravno da ovaj povećani promet prate i financijski efekti, pa stoga očekujemo i dobar rezultat na kraju godine, zaključio je Radmilo. (D. BAŠIĆ-PALKOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter