Francuski tenisac pronaden mrtav

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Iz francuskog teniskog saveza su potvrdili informaciju o smrti Mathieua Moncourta, ali i da zasad ne mogu dati više pojedinosti.

"Svi smo šokirani", rekao je glasnogovornik francuskog teniskog saveza Cristophe Proust.

"Znamo samo da je sinoc pronaden mrtav na stepenicama ispred svog stana. Nitko od nas ne može vjerovati da se nešto tako dogodilo", dodao je.

Policija je potvrdila da zasad nema indicija da je Montcourt napadnut, tj. da se radi o ubojstvu, a obdukcija bi trebala biti napravljena u srijedu.

Mathieu Montcourt, koji je na ATP ljestvici bio 119., prošloga je tjedna igrao na ATP challengeru u Rijeci, gdje je stigao do polufinala.

Inace, profesionalnu karijeru je zapoceo 2002. godine, a najbolji renking na svjetskoj listi (104.) ostvario je nakon ovogodišnjeg Ronald Garrosa, gdje ga je u 2. kolu svladao Radek Stepanek.

Montcourtovu kratku karijeru obilježio je i kladionicarski skandal, pa mnogi uzrok smrti traže na toj strani njegove sportske karijere.

Prije godinu dana je na dva mjeseca suspendiran s ATP Toura te kažnjen s 12.000 americkih dolara zbog kladenja na teniske meceve, iako nikad nije dokazano da se kladio na svoje susrete.


Podijeli: Facebook Twiter