Francuski sud ne odustaje od suđenja Strauss-Kahnu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Francuski sud odbacio je u srijedu zahtjev bivšeg predsjednika Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Dominiquea Strauss-Kahna za poništenjem optužnice u slučaju prostitucije u kojem bi mogao biti procesuiran za svodništvo, rekli su njegovi odvjetnici.

Odluka suda iz Duaouija na sjeveru Francuske objavljena je tjedan dana nakon izvansudske nagodbe o isplati novčane odštete koju je Strauss-Kahn postigao sa sobaricom u New Yorku koja ga je optužila za seksualni nasrtaj.

"Odvjetnički tim Dominiquea Strauss-Kahna uvjeren je da će on u konačnici biti oslobođen od te apsurdne optužbe za svodništvo", rekao je branitelj Henri Leclerc. Bivši čelnik MMF-a morao je nakon seksualnog skandala u New Yorku odstupiti s te dužnosti, a raspali su mu se i planovi da se kandidira za francuskog predsjednika.

Sud u Douaiju istražuje takozvanu aferu Carlton, prema imenu hotela gdje su se odvijale zabave s prostitutkama. Obrana tvrdi da sud nema na temelju čega procesuirati Strauss-Kahna za svodništvo, koje je kažnjivo, dok je prostitucija dopuštena zakonom. (Hina/Reuters)


Podijeli: Facebook Twiter