Francuski i američki investitori zainteresirani za Muzil

Muzil (Arhiva)
Muzil (Arhiva)

Za ulaganje u turističko-rekreacijski centar Muzil u Puli interes su, doznaje se, pokazala dva potencijalna ulagača. To su američki fond Forbes Real Estate, te jedan veliki francuski investitor, koji su otkupili dokumentaciju na natječaju koji je zatvoren 8. veljače. U Državnom uredu za upravljanje državnom imovinom, koji provodi privatizaciju Muzila, nisu komentirali informacije o možebitnim investitorima. Očekuje se da Vlada uskoro raspiše obavezujući međunarodni natječaj za Muzil, na kojem će se izabrati konačni investitor u tu bivšu vojnu imovinu.

Neslužbeno se doznaje kako su dosadašnji interesenti za Muzil velike i snažne kompanije, te kako se očekuje ponuda na razini one dobivene za kompleks Kupari pored Dubrovnika. Dogovor o investiciji u Muzil mogao bi biti jedan od načina brze privatizacije državne imovine, koje je najavio premijer Tihomir Orešković, koji već ove godine želi namaknuti petsto milijuna eura u proračun na taj način. Od komercijalizacije Muzila država bi mogla dobiti između 150 i 200 milijuna eura.

Prema objavljenim planovima, na Muzilu se planira izgraditi turistički resort s najviše 2.270 kreveta, kompleks plaža te golf igralište s 18 rupa. Predviđena je marina s 380 vezova, javna garaža, kongresni centar te nekoliko objekata mješovite namjene. Investitor će dobiti pravo izgradnje objekata i koncesiju na 99 godina. Bivši vojni kompleks Muzil još je 2011. godine proglašen neperspektivnom vojnom imovinom. (D. G.)


Podijeli: Facebook Twiter