Francuski dub majstor u pulskom tunelu

Brain Damage
Brain Damage

Francuski live dub act Brain Damage glavni je izvođač posebnog izdanja Showcasea koji će se sutra održati u pulskim tunelima Zerostrasse ispod Kaštela. Podršku francuskom gostu pružit će pulske snage DJ 207, Arboretum kolektiv i dubstep dvojac Untied. Ovaj je glazbeni događaj zamišljen kao zagrijavanje za 13. izdanje Seasplash festivala koji će se od 16. do 19 srpnja održati na štinjanskoj tvrđavi Punta Christo.

Aktivni od 1999., Brain Damage su stekli glas enfant terriblea svjetske dub scene, održavanjem veze između studijskih radova i eksplozivnih live izvedbi. Prvih 12 godina nastupali su kao duet, a isplivali su iz okvira francuske dub scene kujući snažne veze s brojnim umjetnicima kao što su Zion Train, Alpha & Omega, Vibronics, Mohammed El Amraoui, Vuneny i Black Sifichi, pritom se igrajući kulturama i jezicima.

Nakon što basist 2011. napušta projekt, Martin Nathan nastavlja samostalno, skrećući s projektom u nove smjerove, surađujući s High Toneom (High Damage - 2011/2012), dok posljednji album "What You Gonna Do?" (Jarring Effects, 2012) karakterizira povratak korijenima britansko-jamajčanskog duba, od kojeg su se kao duo u zadnjoj fazi rada udaljili.

Brain Damage prvi su put nastupili u Puli na 5. Seasplash festivalu 2007. godine, a posljednji u kombinaciji s Vibronicsima na prošlogodišnjem izdanju Seasplasha. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter