Francuska veleposlanica zahvalila građanima i vlastima na potpori

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Francuska veleposlanica u Hrvatskoj Michele Boccoz zahvalila je u subotu hrvatskim vlastima i građanima na izraženoj potpori nakon terorističkih napada u Parizu kao i na brojnim izrazima sućuti i solidarnosti koji su stigli iz cijele Hrvatske.

- Želim zahvaliti hrvatskim vlastima što nas u potpunosti podupiru te u ime francuskih vlasti i u moje osobno ime želim izraziti svu svoju zahvalnost za brojne izraze suosjećanja i solidarnosti koje smo primili iz cijele Hrvatske, upućene žrtvama, njihovim bližnjima i Francuskoj, navodi se u izjavi za tisak francuske veleposlanice.

Podsjetila je da su Francusku drugi put ove godine pogodili teroristički napadi i rekla je da su kao i u siječnju, "ovi znaci prijateljstva i potpore od iznimne važnosti u ovim okrutnim trenucima".

Francuski predsjednik Francois Hollande proglasio je trodnevnu nacionalnu žalost do utorka u 13 sati u cilju odavanja počasti žrtvama ove tragedije. Francuske su zastave u cijelome svijetu spuštene na pola koplja. U veleposlanstvu u Zagrebu bit će otvorena knjiga žalosti o čemu će izvijestiti veleposlanstvo na svojim internetskim stranicama. 

- Suočeni s ovom situacijom, francuske vlasti odlučile su proglasiti izvanredno stanje, poseban mehanizam koji omogućuje poduzimanje pojačanih mjera u cilju očuvanja javnog reda. Trebamo biti ujedinjeni i solidarni naspram međunarodnog terorizma i ne odustati od naših temeljnih vrijednosti poput demokracije, slobode i tolerancije koje ćemo odlučno nastaviti braniti, rekla je veleposlanica.  

 Dodala je da se osobe koje traže informacije mogu obratiti kriznom stožeru francuskog ministarstva vanjskih poslova na broj telefona 00 33 1 45 50 34 60. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter